Bitcoin reageert positief op inflatie en negatief op Trump-Harris debat terwijl problemen zich blijven opstapelen voor Worldcoin

Last Updated on 12 september 2024 by CryptoTips.eu

De grootste digitale munt reageerde in eerste instantie negatief op het debat tussen presidentskandidaten Donald Trump en Kamala Harris nadat bleek dat de laatste door de Amerikaanse kiezers als de winnaar van de avond werd aanzien. Zoals gezegd voorspelde Wall Street investeringsbedrijf Bernstein eerder deze week een hogere Bitcoin prijs als Trump verkozen wordt, en een lagere als Harris het haalt.

Later op woensdag ging Bitcoin weer hoger nadat bleek dat de Amerikaanse inflatiecijfers de goede richting uitgingen. Beleggers hebben daardoor meer hoop op een renteverlaging volgden week door de Federal Reserve.

Bitcoin handelt op het moment van schrijven voor $58,200.

Singapore is het nieuwste land waar Worldcoin, de digitale munt opgericht door Sam Altman, de bekende CEO van OpenAI, in de problemen raakt. Komt het ooit nog goed met dit project?

Advertentie.

Bitcoin en Harris

Het (waarschijnlijk enige) debat tussen de Democratische presidentskandidate Kamala Harris en Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump op nieuwszender ABC deze week werd duidelijk gewonnen door Harris, zo beslisten tenminste de Amerikaanse kijkers achteraf (en ook de crypto-weddenschapsite Polymarket).

Dat is slecht nieuws voor Bitcoin (dat initieel naar beneden ging na het debat), aangezien algemeen wordt verwacht dat een overwinning van Trump in November beter is voor crypto.

Er zijn nog enkele maanden voor de eigenlijke verkiezing natuurlijk en als Kamala Harris ook de stemmen van cryptofans wil verzilveren (de meeste Amerikaanse jongeren dus), zal haar partij zich ze toch iets positiever over digitale munten moeten opstellen in de toekomst.

Worldcoin en Singapore

Dankzij de connectie met ChatGPT kreeg Worldcoin begin dit jaar enorm veel publiciteit. De cryptomunt opgericht door Sam Altman (CEO van OpenAi, het bedrijf verantwoordelijke voor de ontwikkeling van ChatGPT) haalde in maart van dit jaar nog een All-Time-High van $12.

Sam had enkele jaren geleden beslist om een cryptomunt op te richten die aan iedereen een UBS (universal basic income) zou uitbetalen als tenminste de ganse wereldbevolking zijn pupillen wou laten scannen en opslaan in een AI computer. Geen privacy voor niemand meer dus, want elke camera overal ter wereld zou weten wie je bent en, belangrijker, waar en wanneer je ergens bent. Verschillende overheden ter wereld zagen daarin een groot probleem en Worldcoin kreeg in verschillende landen te maken met gerechtelijke autoriteiten.

De problemen stapelden zich op en sinds juli handelt Worldcoin voor slechts iets meer dan $1 en riskeert de munt uit de top 100 van CoinMarketCap te vallen.

Worldcoin kreeg problemen met de autoriteiten in Hong Kong, is geblokkeerd in Spanje, werd beboet in Argentinië en er is een strafrechtelijk onderzoek geopend in Kenia. De Wall Street Journal publiceerde onlangs een handig overzicht van alle strafrechtelijke procedures tegen de munt.

Deze week werd alweer een land toegevoegd aan de lijst nu ook Singapore een onderzoek opende naar verschillende personen die de munt probeerden te promoten op het grondgebied.

Is er nog een toekomst voor het project van Altman of is het over en uit voor Worldcoin?


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]