Bitcoin President wordt vandaag herkozen met recordaantal stemmen

Last Updated on 4 februari 2024 by CryptoTips.eu

Stel je eens voor: 82% van de kiezers staat volledig achter je beleid. Europese en zelfs Noord-Amerikaanse leiders die hun populariteit op het laagste peil in jaren zien, kunnen er in 2024 enkel van dromen. Dit is het verkiezingsresultaat dat Nayib Bukele van El Salvador, ook wel de Bitcoin president genoemd, ongeveer haalt in de verkiezingen in zijn land vandaag.

In Chili deed men eerder deze week een bevraging over de kiesintenties van de Salvadorianen. Daar bleek dat de andere presidentskandidaten een schamele 2 tot 3 percent van de stemmen zouden halen. Voor je het vraagt, volgens vrijwel alle instanties ter wereld zijn de verkiezingen in El Salvador heel open en eerlijk. Bukele is gewoon uitermate populair.

Advertentie.

Economist

Crypto en Bitcoin lijken even een kleine pauze te nemen. De globale aandelenmarkten ook. Dit alles komt doordat het banenrapport van vrijdag in de Verenigde Staten veel beter was dan voorzien. Daardoor weten analisten niet meer zo goed of de Federal Reserve nu de rente zal verlagen dit jaar of niet.

De wereld draait ondertussen gewoon door (sorry Matthijs van Nieuwkerk) en we zijn alweer aanbeland bij een volgende verkiezing dit weekend.

Zowel de befaamde Economist als de Financial Times moest het deze week toegeven. Een van de makkelijkste verkiezingen van het jaar 2024 (een jaar waarin zowat de helft van de wereldbevolking naar de stembus gaat) is toch die van Nayib Bukele, de president van El Salvador.

Hij is ook bekend al de man die ervoor koos om Bitcoin een legaal betaalmiddel in zijn land te maken. Zijn bijnaam is daarom de ‘Bitcoin president’.

Bitcoin City

In 2021 schetste Bukele zijn plannen voor Bitcoin City, een belastingvrij cryptoparadijs aangedreven door de geothermische energie van een nabijgelegen vulkaan. Toen de prijs van Bitcoin instortte in 2022 lachte de globale media met hem omdat hij overheidsgeld had gebruikt om crypto aan te kopen.

Begin 2024 staan Bukele’s staatsinvesteringen in Bitcoin echter opnieuw op winst en is ie populairder dan ooit (ook omdat hij het aantal moorden in het land drastisch wist te verminderen).

Op de website ‘Nayibtracker’ kan zijn volk volgen hoe de investeringen van El Salvador in Bitcoin ervoor staan.

Bitcoin City is ondertussen nog steeds een droom, maar Bukele wordt zo wel opnieuw de ‘Bitcoin president’ na dit weekend. Samen met Javier Milei in Argentinië zijn er zo twee Bitcoin fans aan de macht in Zuid-Amerika. Wie weet het begin van iets heel moois in die regio.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]