Bitcoin op schema terwijl Cardano oprichter Hoskinson waarschuwt voor Trump’s crypto project

Last Updated on 22 september 2024 by CryptoTips.eu

Charles Hoskinson, een legende in de wereld van crypto en de oprichter van Cardano, waarschuwde tijdens een interview met CNBC deze week voor het crypto project van voormalig President Donald Trump.

Doordat de Republikeinen de kant van crypto kiezen, is de digitale munten zijn onafhankelijkheid kwijt, en dat is op lange termijn een nadeel beweert hij.

Bitcoin blijft dit weekend rond de $62-$63k hangen en dat is ook volgens John Bollinger, bekend van de gelijknamige ‘bollinger bands’ een heel bullish teken. Ook hij verwacht een mogelijke sprong naar het record.

Advertentie.

World Liberty Financial

Lange tijd geleden dat we op deze site nog gesproken hebben over Cardano lijkt het wel. De digitale munt opgericht door Charles Hoskinson (die daarvoor mee aan de wieg stond van Ethereum) heeft niet echt een goed jaar achter de rug. Gebrek aan groei deed Cardano uit de top 10 van CoinMarketCap vallen, en dat terwijl Bitcoin dit jaar een nieuwe all time high aantikte.

Maar toch horen we deze week sinds lang weer van Cardano oprichter Hoskinson, namelijk met een waarschuwing. Als bekende Amerikaanse industrieel is het hem natuurlijk niet ontgaan dat de familie van Donald Trump deze week een nieuw crypto project op poten zette, genaamd World Liberty Financial. Tijdens een interview met CNBC zei Hoskinson dat Trump daardoor ervoor gezorgd heeft dat crypto vanaf nu naar de republikeinen neigt, terwijl het daarvoor eigenlijk onafhankelijk was.

Pelosi

En dat is slecht beweert hij, want politici zijn meestal opportunisten. Alhoewel Trump duidelijk geld probeert te verdienen (en stemmen van jongeren te ronselen) door de kant van crypto te kiezen, beweert hij dat de Democraten net hetzelfde doen. Als voorbeeld spreekt hij over de beleggingen van Nancy Pelosi (het is een publiek geheim dat Pelosi, zowat de machtigste Democraat na President Joe Biden, een genie blijkt te zijn als het op beleggingen aankomt. Kwatongen beweren dat zij haar man inlicht over wetgeving en deals voor bedrijven voor die bekend worden, maar bewijs hiervoor werd nooit geleverd).

In elk geval zal volgens Hoskinson de crypto-industrie enkel blijven groeien, met of zonder Donald Trump. De MICA regelgeving in Europa en de populariteit van crypto in de Verenigde Staten en Azië zijn bewijs dat de industrie der digitale munten aan een opmars bezig is.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]