Bitcoin kandidaat blijft leider Argentijnse verkiezingen

Last Updated on 5 november 2023 by CryptoTips.eu

Half Augustus steeg Bitcoin naar een recordhoogte in Argentinië nadat de eerste ronde van de presidentsverkiezingen (waarbij partijen vooral hun kandidaten voorstellen) uitdraaiden op een forse overwinning voor de rechtse populist en Bitcoin-fan Javier Milei.

Drie weken later blijft de grootste digitale munt rond dat niveau handelen, nu blijkt dat Milei ook de huidige polls blijft domineren. Krijgen we een Bitcoin president in een groot Zuid-Amerikaans land in Oktober? Het is best mogelijk.

Advertentie.

Inflatie

De man is van oorsprong economist en beloofde radicale hervormingen indien hij in Oktober ook de echte verkiezingen wint. Milei plant de centrale bank af te schaffen, de Argentijnse Peso te vervangen door de Amerikaanse dollar en hij is een grote fan van Bitcoin, wat steeds meer Argentijnen gebruiken om de superhoge inflatie in hun land tegen te gaan.

De Financial Times liet in een overzichtsstuk deze maandag nog zien dat Milei wel degelijk kan winnen in Oktober, ook al was het volgens hen onduidelijk hoe de central bank zou afgeschaft worden.

In een interview met het Amerikaanse zakenconcern The Street, zei Latijns Amerika expert Mauricio Di Bartolomeo vorige week:

De Argentijnse Centrale Bank en de minister van Financiën zijn niet noodzakelijkerwijs de vriendelijkste geweest tegenover Bitcoin en crypto.

In Argentinië bestaat het verhaal dat de toezichthouder van vandaag, de gevestigde exploitanten, het op Bitcoin gemunt heeft, omdat het mensen in staat stelt om effectief af te stappen van peso’s en naar dollars of crypto te gaan. En dus begrijp ik van de mensen met wie ik heb gesproken dat de huidige regering niet de grootste voorstander is van Bitcoin en crypto.

Ik denk dat de mensen in Argentinië nu al maanden – al jaren – met hyperinflatie te maken hebben, en dat ze oplossingen hebben gevonden in Bitcoin. Dus als iemand datgene steunt waar hij of zij baat bij heeft, heb je een prikkel om te zeggen: Deze man begrijpt mij.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin in Argentinië voor een waarde van 9 miljoen pesos, een klim van een goede 200% tegenover het begin van het jaar. De inflatie in het land is reeds hoger dan 100%.

OnePixelStudio/ Depositphotos.com


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]