Bitcoin handelt opnieuw rond $40k, Buy the dip of toch maar niet?

Last Updated on 13 december 2023 by CryptoTips.eu

De val die we eerder deze week zagen bij Bitcoin was er eentje voor de geschiedenis lijkt het wel. In heel 2023 hadden we nog geen enkele flash crash van meer dan 7.5% op enkele uren tijd gezien. En dat terwijl we handelen rond een niveau van $40k. We spreken dus over miljarden dollars die op enkele minuten van eigenaar veranderen.

Advertentie.

Bankencrisis

Zelfs tijdens de (kleine) bankencrisis tijdens de lente van dit jaar viel Bitcoin ‘slechts’ 6% op één dag. En in augustus zagen we ook een uitverkoop, toen viel Bitcoin 7% (op sommige platformen zelfs 9%).

Natuurlijk handelde de grootste digitale munt toen slechts rond de $25k.

Nu we aan niveaus van $40k handelen zijn bewegingen van 7% in enkele uren tijd wel heel zwaar om te nemen voor kleine daghandelaars. Is dit het tijdperk waarop Wall Street bedrijven met elkaar afspreken wanneer Bitcoin te kopen en te verkopen?

Daarop lijkt het toch volgens vele cryptofans. En als dat zo is, betekent het dan dat nu een goed moment is om ‘the dip’ te kopen of moeten we wachten tot Wall Street opnieuw een grote rally start.

Trading bots

Flash Crashes die worden gekenmerkt door heel grote koersbewegingen zijn niets nieuws voor crypto. Ook klassieke Amerikaanse beurzen kunnen erover meespreken. Sinds computers en trading bots aan trading doen kan het soms heel snel gaan.

YouTube video

De bekendste en grootste tot nu toe deed de Dow Jones tot wel 1,000 punten vallen in luttele minuten op 6 mei 2010 (tijdens de Europese bankencrisis). Jim Cramer, die erg bekend is bij crypto fans, wist even niet wat te zeggen. In de video zie je de CNBC journalisten hun mond openvallen nadat de Dow in enkele minuten tijd miljarden dollars verliest en dan weer heel snel naar boven klimt.

2020

Ook Bitcoin kent een historiek van flash crashes. Eentje waar het erg opvallend was gebeurde begin mei 2020, toen crypto-whales hun Bitcoin posities in blokken van $2 miljoen dollar begonnen te liquideren, net toen de klok 17.00 uur sloeg in Californië.

Bitcoin crashte die dag 15% in slechts 7 minuten tijd, maar wist nog steeds het jaar af te sluiten met een fenomenale winst.

Wat we deze week zagen is niks nieuws onder de zon dus.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]