Bitcoin geeft indicatie wat aandelen zullen doen na Paasweekend

Last Updated on 8 april 2023 by CryptoTips.eu

Analisten en beleggers wisten niet goed waar te kijken nu de aandelenmarkten dicht bleven voor Goede Vrijdag, maar gelukkig was er Bitcoin om de reactie op het jobsrapport uit de VS aan te tonen.

Op het moment van schrijven handelt de grootste digitale munt voor $28,000, in feite onveranderd sinds gisteren dus, ook al was de interpretatie van de werkgelegenheid in de VS positief voor de markt.

Nu groei van nieuwe jobs lijkt af te nemen, is er een kans dat de Federal Reserve de renteverhogingen zal vertragen. Een optimistische analist verklaarde zelfs dat Bitcoin misschien dit weekend al op $30,000 landt.

Advertentie.

Correlatie

Veel is al gezegd en geschreven over de correlatie tussen aandelen en Bitcoin. Terwijl het duidelijk was dat Bitcoin tijdens de bankencrisis zijn correlatie met aandelen (tijdelijk) verloor is en blijft de digitale munt een goede indicator voor klassieke beleggers aangezien er een 24-uurs handel is.

Aangezien het jobsrapport uitkwam waar analisten het wilden, verwachtten sommigen positieve prijsactie te zien bij Bitcoin als een indicator voor wat de aandelenmarkten volgende week zullen doen.

Nu een overvloed aan markten gesloten is, zullen we zien of handelaren proberen te profiteren van die ene markt die 365 dagen per jaar open is , zegt Edward Moya, een analist bij broker Oanda. Bitcoin blijft in de buurt van de bovengrenzen van zijn handelsbereik en zou een goede kans kunnen zien om in het weekend het niveau van $30,000 te doorbreken.

De bekende Nederlandse analist Michael van de Poppe ziet dat anders. Hij zei:

Erg kalm weekend voor Bitcoin. Prijs blijft vlak en hoe langer we in deze trading range blijven, hoe moeilijker het wordt om eruit te raken. Op basis van het feit dat we van een prijs van zo’n $15,000 komen, neem ik aan dat we een sterke voortzetting zullen zien. Voorlopig houdt de steun van $27,600 stand.

Maandag weten we wie gelijk had.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]