Bitcoin flash crash waarschuwing klinkt laatste dagen steeds luider

Last Updated on 22 februari 2024 by CryptoTips.eu

Sinds twee weken ongeveer twijfelen de wereldwijde beurzen over het verdere verloop van aandelenprijzen lijkt het wel. Bitcoin deed het nog erg goed de eerste twee weken van februari, maar lijkt nu te stuiten op een muur van weerstand rond het niveau van $52,000 en $53,000.

Waarschuwingen over een nieuwe Bitcoin flash crash klinken steeds luider, want analisten beweren dat als het niet hoger kan, het enkel lager zal gaan. Wat is er aan de hand?

Advertentie.

Rente, inflatie en jobs

Nu Bitcoin de laatste maanden vooral werd aangekocht door institutionele beleggers is de correlatie met de Amerikaanse beurzen enkel verhoogd natuurlijk.

Dus elke beweging in de Amerikaanse (en bij uitbreiding Europese) aandelenmarkten, zorgt voor een soortgelijke beweging in de prijs van de grootste cryptomunten. Aangezien investeringsfondsen en Wall Street bedrijven hun investeringen laten afhangen van de economische vooruitzichten moeten we daar kijken voor het antwoord.

Onlangs werden de laatste inflatiecijfers en jobcijfers in de Verenigde Staten bekend gemaakt. Die toonden beiden aan dat inflatie nog steeds hoger is dan gewenst terwijl de economie nog steeds erg goed draait en er dus heel wat jobs bijkomen elke maand.

Met die wetenschap ziet het er niet naar uit dat de Federal Reserve de rente snel zal doen dalen, en dat is niet goed voor de Bitcoin koers.

Een lagere rente betekent immers dat investeringsfondsen meer posities nemen in risicovolle beleggingen zoals tech en crypto, wat de prijs van Bitcoin automatisch naar boven stuwt. Indien de rente hoog blijft, zijn investeringsfondsen eerder voorzichtiger.

Analisten beweren dat als Bitcoin de top van $53,000 zou doorbreken, de all time high van $69,000 snel in het zicht kan komen, met andere woorden nog voor de halving. Indien Bitcoin verder daalt, dan ligt er vanaf nu steun in de zone rond $42,000 tot $45,000.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]