Bitcoin duikt heel even onder $60,000, Solana en memecoins krijgen klappen

Last Updated on 4 augustus 2024 by CryptoTips.eu

De grote keerzijde van de zogenaamde ‘Bitcoin ETF’ medaille, is dat als het slecht gaat op Wall Street, dat direct een effect lijkt te hebben op de prijzen van alle grote digitale munten. De dreiging van een regionale oorlog in het Midden Oosten (Israël tegen Libanon en Iran) en een slecht Amerikaans jobsrapport (en dus vrees voor een recessie) zijn de belangrijkste oorzaken dat Bitcoin deze week lager ging.

Bij de altcoins zien we dat vooral Solana en de memecoins rake klappen krijgen.

Advertentie.

Weekend

Begin dit jaar liet de Amerikaanse beurswaakhond SEC eindelijk handel in een Bitcoin ETF toe. BlackRock, het grootste investeringsfonds ter wereld, liet zijn charismatische CEO Larry Fink een paar keer opdrijven bij Fox Business en MSNBC om hun nieuwste product te promoten en de Amerikaanse boomers wisten alweer waar ze hun spaargeld konden investeren.

Bitcoin ging daardoor vlot hoger in het eerste kwartaal en eindigde in maart met een nieuwe all-time-high van $74,000.

Keerzijde is nu wel dat als Wall Street beleggers een correctie in techaandelen zien (zoals die vrijdag officieel werd genoteerd, met andere woorden 10% eraf sinds de top), ook Bitcoin snel wordt geraakt.

Steunlijn

Al wie hoopte op een ‘bounce’ dit weekend (en een groot aantal bodemvissers) is er tot nu toe aan voor de moeite.

Bitcoin dook gisteravond zelfs heel even onder de $60,000, wat betekent dat de steunlijn van $61,000, die analist Alex Kuptsikevich van FxPro gisteren al aangaf, het niet lijkt te houden. Ook opmerkelijk om te zien is dat altcoins veel sneller dalen.

Solana, dat twee weken geleden nog klaar leek om de klip van $200 te breken tijdens het optimisme na de mislukte moordaanslag op Donald Trump (omdat beleggers denken dat een eventueel presidentschap van Trump voordeliger zal zijn voor crypto), handelt nu alweer rond $145, ofwel zo’n 25% lager.

Ook memecoins delen in de rake klappen. Grootste verliezers van de week waren Dogwifhat dat 35% lager ging, Pepe deed er 30% af en zowel Bonk als Floki handelen nu al 25% lager dan 7 dagen geleden.

Let op met handelen iedereen. Paniek is nooit een goede raadgever.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]