Bitcoin daalt vooral tijdens Japanse handelsuren

Last Updated on 9 juli 2024 by CryptoTips.eu

De belangrijkheid van crypto handelaars uit Zuid-Korea en Japan is al langer een gekend gegeven in de wereld der digitale munten. De laatste weken wordt dat nogmaals duidelijk nu Bitcoin telkens naar beneden duikelt tijdens de Aziatische handelsuren op de beurs.

Advertentie.

Aziatische namiddag, Amerikaanse ochtend

Tijdens de Bitcoin bull run van 2017 en 2018 werd het een eerste keer duidelijk welke impact de Aziatische handelaren (en dan vooral die uit Tokio en Seoul) hadden op de prijzen van cryptomunten.

Dit heeft verschillende redenen.

Ten eerste, door de hoge huizenprijzen zien vele jongeren in Tokyo en Seoul zich genoodzaakt om in risicovollere investeringen te gaan teneinde rijkdom te vergaren (een eigen huis is voor velen van hen onbetaalbaar) en ten tweede zijn de lokale munten enkel gelimiteerd tot de landsgrenzen.

Daardoor zijn andere munten, fiat of digitaal, makkelijker aanvaardbaar voor hen. Voor Europeanen en Amerikanen zijn de Euro en de Dollar respectievelijk zowat het enige aanvaardbare betaalmiddel en passen ze er soms voor om hun munten om te ruilen op reis.

In Azië is dit niet zo. In elk land wordt een andere munt gehanteerd en daardoor vindt je ook steeds meer en meer plaatsen waar betalingen met crypto mogelijk zijn.

Ook de laatste weken, nu Mt Gox met terugbetalingen begonnen is, valt Bitcoin vooral tijdens de Aziatische handelsuren. Meestal wordt er in de Europese ochtend (de Aziatische namiddag) een verkoopgolf gestart waarna tijdens de Europese middag, ofwel de Amerikaanse ochtend, nieuwe kopers worden gevonden en de prijs opnieuw herstelt.

Let dus goed op het volume van aankoop en verkooporders voordat u denkt dat een nieuwe bullrun is begonnen. Japan telt ondertussen zo’n 500,000 actieve crypto-handelaars die elke dag aan- en verkopen doen. In Zuid-Korea wordt dat aantal op ongeveer 800,000 geschat (in het eerste kwartaal van 2024 bijvoorbeeld was de Koreaanse Won de munt waarin crypto het meest werd verhandeld, en niet de Amerikaanse dollar).

De Europese ochtend is op dit ogenblik belangrijker dan de Europese namiddag voor Bitcoin.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]