Bitcoin begint positief aan Uptober, FTX proces gaat eindelijk beginnen en JPEX schandaal verschuift focus naar Australië

Last Updated on 29 november 2023 by CryptoTips.eu

Bitcoin begon goed aan de maand oktober, na zijn beste maand september sinds 2016, en handelt op het moment van schrijven voor zo’n $28,200.

Dat komt waarschijnlijk ook door het afwenden van een zogenaamde ‘government shutdown’ in de Verenigde Staten waardoor beleggers weer op de gewone economische nieuwtjes kunnen focussen, en niet moeten wanhopen over regeringsbetalingen die te laat zullen zijn.

Oktober staat voor crypto-beleggers bekend als “Uptober” aangezien het traditioneel de meest positieve maand is voor crypto.

In New York tellen we af naar het grootste crypto-proces ooit, dat van Sam Bankman-Fried, terwijl het Aziatische JPEX schandaal even naar Australië verhuisd.

Advertentie.

FTX Proces

Terwijl de rest van Amerika kijkt naar Taylor Swift en Travis Kelce, kijken ze in New York vooral uit of Tom Brady en Gisele Bundchen zullen opdagen voor het grootste crypto proces tot nu toe, namelijk dat van FTX en Sam Bankman-Fried.

Vanaf morgen 3 oktober tot ongeveer half november zal er geluisterd worden naar getuigen en experts, terwijl de verdediging van Sam zelf de schuld zal proberen leggen bij zijn ex en voormalige raadgevers, die zich ondertussen allen tegen hem hebben gekeerd.

Voor beleggers is de grootste vraag of ze ooit nog iets van hun verloren investeringen zullen terugzien.

JPEX en Australië

In Azië vraagt met zich nog steeds af wie er schuld treft voor het JPEX schandaal, waar men reeds aankijkt tegen een put van zo’n 180 miljoen dollar voor investeerders. Vooral Aziatische influencers en acteurs werden aangeklaagd door de autoriteiten in Hong Kong

Een van de laatste nieuwe beklaagden is een Australische acteur genaamd Jeremiah Hartmann die enkele maanden geleden nog een filmpje opnam voor een gebouw dat de titel droeg als Metaverse lab van JPEX in Sydney. Toen de politie het gebouw onderzocht bleek het leeg.

Meneer Hartmann, die de titel droeg van marketing manager Australië voor JPEX, beweert dat hij gewoon een acteur is die betaald kreeg voor een job.

Er zijn ondertussen al 18 lokale bekendheden gearresteerd in verschillende Aziatische landen.

mdkhalil1 / Depositphotos.com


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]