Bitcoin begint aan traditioneel rode septembermaand met bang hart

Last Updated on 5 november 2023 by CryptoTips.eu

De euforie na de positieve rechtszaak van Grayscale tegen de SEC van vorige week werd op vrijdag doorgespoeld nadat bleek dat september, traditioneel een erg slechte maand voor Bitcoin, beurzen en crypto, begonnen was. Beleggers kijken nerveus deze maand tegemoet waarin zal blijken of de Federal Reserve eindelijk klaar is met zijn renteverhogingen. Ook is belangrijk om te merken of het inflatieniveau in de Verenigde Staten eindelijk richting de gewenste 2% gaat.

De volgende Amerikaanse inflatiedata worden bekend op 13 september

Advertentie.

Rode september

De oude beurswijsheid zegt dat je best verkoopt in mei en dan terugkeert eind september. Ook voor crypto is dat eigenlijk zo, tenminste wat September betreft.

Zelfs in 2021, tijdens de laatste opwaartse fase van de laatste bull-cyclus, verloor Bitcoin in september 7% om de volgende maand dan weer 40% te winnen.

Zegt Noelle Acheson, strategiste bij crypto-bedrijf Genesis.

De tijden zijn nu echter anders. In september 2021 bedroegen de obligatierentes ongeveer 1,1%, de S&P 500 steeg dit jaar maar liefst 40%, het risicosentiment was hoog en Bitcoin is sinds begin januari al meer dan 60% gestegen.

Ook de jaren daarvoor was september traditioneel een erg rode maand voor de grootste digitale munt. Eigenlijk is er sinds 2015 en 2016 geen enkel jaar meer geweest waarin Bitcoin niet daalde. Het zal dus belangrijk zijn te noteren waar Bitcoin (en ook de andere grote cryptomunten) steun vinden deze maand.

Groen oktober

Dat gezegd zijnde, wie deze maand Bitcoin aan een lage prijs kan kopen doet historisch gezien wel een heel goede zaak aangezien oktober normaal gezien zowat de beste return biedt voor Bitcoin. Bodemvissers letten dus best heel goed op.

Ook kunnen we in Oktober uitkijken naar de start van de rechtszaak tegen Sam Bankman-Fried en diens ter ziele gegane platform FTX. Op 3 oktober om exact te zijn is het zover.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]