Beleggers sturen Bitcoin naar $70,000, daarna duwt Silk Road de prijs weer naar beneden

Last Updated on 30 juli 2024 by CryptoTips.eu

Het nieuws over Trump’s speech dit weekend sijpelde door de attentie van verschillende grote nieuwskanalen voor de Olympische Spelen blijkbaar pas op maandag door. Grote beleggers reageerden door Bitcoin naar $70,000 te sturen. Het record van $74,000 komt daarmee heel erg dichtbij. En dat op een moment dat we het eigenlijk niet verwachten.

Gisteravond zette de Amerikaanse regering wel een domper op de vreugde nadat het 2 miljard dollar van de ‘Silk Road’ Bitcoins verplaatste naar een handelsplatform. De markt verwacht nu dat deze zullen verkocht worden deze week.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor $66,500.

Advertentie.

Stapeltjes

Klassieke CEO’s en institutionele beleggers zijn de personen die opgroeiden met een geprinte versie van hun favoriete zakenkrant (en die hun nieuws dus minder vaak op hun smartphone lezen, geloof het of niet).

U kent ze wel. De stapeltjes aan kranten die elke dag netjes worden afgeleverd op advocatenkantoren, in consultancy bedrijven en bij vrijwel elke CEO uit de AEX. Boomers lezen het zakelijke zaterdagnieuws dus op maandag.

Meestal lezen die personen de krant wel tussen de koffie en de lunch, en dan worden ze op die manier de hoogte gebracht van wat wij (die alles over crypto weten) dit weekend al wisten.

Donald Trump was de keynote speaker in Nashville. Hij beloofde een Bitcoin reserve aan te leggen en Gary Gensler (baas van de Amerikaanse beurswaakhond SEC) te ontslaan. Kamala Harris reageerde op zondag. Bitcoin haalt zo eerste pagina’s van de geprinte versie van de Wall Street Journal, de Financial Times, de Economic Times (gelezen door Indiase institutionele beleggers) en vele anderen. Zelfs de gerespecteerde Guardian bracht het verhaal over Trump’s speech pas op maandag. Vrij laat eigenlijk gezien de belangrijkheid van zowel Trump als Bitcoin, maar toch.

Post-halving

Institutionele beleggers (en hun ‘crawler bots’ die het nieuws elektronisch lezen) reageerden dus ook op maandag door Bitcoin naar $70,000 te sturen, het hoogste niveau in zes weken. Het All Time High record van $74,000 komt nu wel heel dichtbij natuurlijk. Die beloofde post-halving bullrun zou zomaar eens gestart kunnen zijn.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]