Begint Wallstreetbets binnenkort een short squeeze nu hedgefondsen bitcoin miners shorten?

Last Updated on 5 november 2023 by CryptoTips.eu

Zoals de Financial Times gisteren meldde, hopen hedgefondsen op Wall Street snel geld te verdienen met een enorme shortpositie ingenomen tegen het bitcoin-mijnbouwbedrijf Marathon Digital. Hoewel banken geloven dat 2023 het einde van de cryptowinter zal inluiden, zoals we je eerder deze week vertelden, hopen hedgefondsbeheerders nog een laatste winstgolf te behalen.

Ze lijken echter te vergeten dat Marathon Digital een van de favoriete aandelen is van de beroemde Wallstreetbets-groep op Reddit (die het eerder dit jaar opnamen tegen Jim Cramer).

Het is waar dat de short positie tegen het Amerikaanse groep Bitcoin mining bedrijf Marathon Digital is gegroeid tot ongeveer 36 procent van de uitstaande aandelen in de weken nadat crypto platform FTX instortte.

Omdat crypto veel lager handelt dan voorheen, en zij [bitcoin miners] veel uitgaven hebben, is het niet duidelijk dat ze ooit in staat zullen zijn om een consistente winstmarge te behalen.

Legt Chris Crawford, chief investment officer bij Crawford Fund Management, uit.

Advertentie.

Short squeeze

Het probleem is dat hedgefondsen in 2021 ook een vergelijkbare short positie innamen tegen een ander favoriet aandeel van de Wallstreetbets-groep, namelijk Gamestop. De Wallstreetbets groep reageerde met een short squeeze, waarbij het hedgefonds van Melvin Capital gedwongen werd zijn shortpositie tegen Gamestop in te dekken en daarvoor een paar miljard dollar diende te lenen van andere hedgefondsen. Ondertussen schoot, tegen alle bekende logica in, de prijs van Gamestop honderden procenten hoger omhoog.

De aandelen van Marathon zijn dit jaar met 86% gedaald. In Wallstreetbets taal zou dat dan worden:

Dus je zegt dat een short squeeze mogelijk is?

rafapress / Depositphotos.com


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]