Begint ook Japan binnenkort met Bitcoin ETFs?

Last Updated on 1 oktober 2024 by CryptoTips.eu

Het succes van de Bitcoin ETFs in de verenigde staten dit jaar valt niet te ontkennen; Volgens recente berekeningen zullen Amerikaanse ‘boomers’ de grootste groep Bitcoin Hodlers worden vanaf volgend jaar, zelfs groter dan Satoshi Nakamoto, die nog steeds het eerste miljoen Bitcoins in zijn bezit heeft.

Alhoewel het vervolg erop, de zogenaamde Ether ETFs, niet echt een groot succes waq tot nu toe, zijn er toch grote landen die ook hun eigen Bitcoin ETFs wensen te lanceren. Japan, dat met zijn vergrijzende bevolking een ongelooflijk groot aantal ‘boomers’ telt, begint aan een review van de huidige cryptoregels. Volgens Bloomberg kan dat leiden tot de lancering van een eigen Bitcoin ETF in Tokyo.

Advertentie.

Vergrijzing

Tokyo, dat afgelopen week nog de conservatieve Shigeru Ishiba tot minister-president koos en daarmee de beurs van Japan op een zwaar verlies zette op maandag, denkt eraan om de crypto-regels te herbekijken.

Het land heeft dringend een economische ‘boost’ nodig en net als andere westerse economieën heeft het een groot vergrijzingsprobleem; Dat komt erop neer dat je in de samenleving een groter deel ouderen hebt waar je normaal gezien jongeren met kinderen zou hebben.

Dat oudere deel van de bevolking wil helemaal geen crypto-rekening openen bij de klassieke crypto-platformen zoals de millennials en Gen-Z dat wel doet. Die vertrouwen enkel hun klassieke brokers en kennen normaal gezien enkel Bitcoin, dat wel eens op het nieuws komt.

Aangezien dit een ‘rijk’ deel van de bevolking is, doen zakenlui er alles aan om deze nieuwe en sterk groeiende oudere consumenten te behagen. Pharma en beleggingen met een gewaarborgd rendement zijn erg populaire investeringen voor het oudere deel van de Japanse bevolking.

Gezien het succes van de Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten lijkt de lokale afdeling van BlackRock klaar om ook in Japan dit product te introduceren. We kijken nu al uit naar het Japanse reclamefilmpje ervoor.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]