Als dit gebeurt kan Bitcoin nieuwe hoogtepunten bereiken volgens analist

Last Updated on 20 mei 2024 by CryptoTips.eu

Bitcoin staat mogelijk aan de vooravond van een historische rally. Volgens Markus Thielen van 10x Research kan de cryptocurrency nieuwe recordhoogtes bereiken als het lukt om door de cruciale weerstandsgrens van $67.500 te breken.

Op dit moment handelt de Bitcoin koers rond $66,900 met een lichte daling van 0,2%. De laatste keer dat Bitcoin boven de $67.500 handelde was op 13 april 2024.

Advertentie.

De weg naar nieuwe hoogtes

De magische grens van $67.500 fungeert momenteel als een belangrijke weerstand voor Bitcoin. Een doorbraak boven dit niveau zou, volgens Thielen, mogelijk kunnen leiden tot ongekende nieuwe hoogtes. Deze visie wordt ondersteund door het Bitcoin ETF model van 10x Research. Er is weer positiviteit rondom Bitcoin na het herstellen boven de psychologische grens van $66.000. De munt is de afgelopen week met meer dan 6,6% gestegen.

Het herstel van de afgelopen week belooft veel goeds voor de prijsactie van Bitcoin. Als de munt boven de $67.500 uitkomt, zou dat niet alleen nieuwe records kunnen vestigen, maar ook bijna $300 miljoen aan shortposities op alle crypto exchanges kunnen liquideren, volgens de data van CoinGlass.

Institutionele invloeden en de impact van Tether

De instroom naar Amerikaanse spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) speelt ook een aanzienlijke rol in de huidige rally. Na drie opeenvolgende weken van negatieve instroom, hebben de ETFs in de laatste twee weken over $200 miljoen aan netto instroom ontvangen. Dit is weliswaar de helft minder dan de $413 miljoen van de week ervoor, maar het laat nog steeds de groeiende interesse van institutionele beleggers.

Ook kan de recente actie van Tether om $1 miljard aan USDT bij te drukken ook een positieve invloed hebben op de prijs van Bitcoin. Dit gebeurde op 17 mei en bracht het totaal van dit jaar op $31 miljard aan nieuw uitgegeven stablecoins. Volgens Lookonchain was de nieuw uitgegeven USDT een belangrijke reden voor de stijging van de Bitcoin prijs van $27.000 naar $73.000.

Tether draagt ook direct bij aan de rally van Bitcoin. Het bedrijf kondigde aan dat het 15% van zijn nettowinst zal investeren in Bitcoin om de assets van Tether te diversifiëren. 


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]