AI voorspelt prijs van Bitcoin en Ethereum voor eind 2023

Last Updated on 5 november 2023 by CryptoTips.eu

AI ofwel Artificiële Intelligentie is heel erg ‘hot’ in 2023. Zelfrijdende taxis in San Francisco, programmas zoals ChatGPT en Dall-E die creatieve jobs kunnen overnemen en nu ook machine-learning programmas om de prijzen van aandelen en crypto te voorspellen. Het is een echte modetrend dit jaar.

Of al deze programmas op dit ogenblik erg accuraat en goed zijn laten we in het midden, maar het is duidelijk dat er wat beweegt op het gebied van technologie. Over enkele jaren zal de technologie achter ChatGPT waarschijnlijk een revolutie veroorzaken op het gebied van search en journalistiek, maar op dit ogenblik lijkt het allemaal eerder entertainment.

Advertentie.

Database

Ook voor crypto is er een technologische revolutie onderweg lijkt het. Zo zijn er tegenwoordig AI programma’s die zichzelf leren hoe het moet traden en prijzen voorspellen. Net als de AI van ChatGPT rekent het daarvoor op een steeds groter wordende database met historische gegevens.

Nu vraag je je misschien af; hoe maakt het programma zijn voorspelling? Hoe zorgt het ervoor dat het steeds beter wordt? Wel, ze hebben een zelflerende technologie die voorspellingsmodellen en leersystemen bevat. Het voorspellingsmodel is ontworpen met parameters waarmee de computer beslissingen kan nemen. Als de Tech aandelen sterk dalen en wetende dat Bitcoin daarmee gecorreleerd is, zal dus ook de prijsvoorspelling voor Bitcoin dalen.

De leercomponent laat het systeem dus toe om parameters te wijzigen op basis van ervaring en historische resultaten. Met andere woorden, hoe meer het programma aan trading doet, hoe beter het wordt.

Eind 2023

Zo kan je de voorspelling voor morgen en eind van de week telkens raadplegen en aangezien die wordt gevoed door verschillende parameters die telkens wijzigen, zijn de korte termijnvoorspellingen meestal vrij accuraat. Wat de langere termijn betreft hangt het er vanaf of de andere parameters veranderen.

Op dit ogenblik voorspelt het programma dus dat tegen eind 2023 de prijs van Bitcoin $39,000 zal zijn en die van Ethereum $2,300. Een erg mooie winst dus. Of het correct is weten we binnen 9 maanden.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]