23-jarige student bezit Bitcoin mining bedrijf dat ondertussen $6 miljoen waard is

Last Updated on 26 december 2023 by CryptoTips.eu

Met de halving die eraan komt binnen vier maanden en een verwachting dat Bitcoin (en andere grote cryptomunten) ook een heel goed 2024 zullen neerzetten daardoor, verschuift de focus opnieuw naar de Bitcoin mining bedrijven. Om hun marktaandeel te behouden, dienen deze hun winsten opnieuw te investeren om nieuwer en efficiënter materiaal aan te kopen.

In een klein dorp in Texas is men erachter gekomen dat een lokale Bitcoin mining bedrijf het bezit is van een Chinese student uit New York. De 23-jarige kocht het mining bedrijf eind 2021 via een betaling in Tether. Door de stijgende prijs van Bitcoin is de waarde van zijn investering ondertussen flink gestegen.

Advertentie.

Marktaandeel

De vorige Bitcoin halving vond plaats in mei van het jaar 2020, aan het begin van de Covid-19 pandemie. In de twee maanden voor de halving ging de prijs 60% hoger, en in de 18 maanden daarna ging ie maar liefst 600% hoger.

Tijdens de halvings van 2016 en 2012 waren gelijkaardige taferelen te zien.

Volgens de Financial Times hebben Bitcoin mining bedrijven ondertussen al zo’n 600 miljoen dollar gespendeerd aan nieuwe apparatuur om zich klaar te maken voor de halving in 2024. Ze rekenen erop dat hun concurrenten achterblijven met ouder materiaal waardoor zij sneller Bitcoin kunnen minen en dus meer marktaandeel winnen.

CleanSpark, een Bitcoin mining bedrijf uit Nevada dat als aandeel genoteerd staat op de Amerikaanse beurzen, heeft ondertussen zo’n 280 miljoen dollar geïnvesteerd in nieuw materiaal. Matthew Schultz, voorzitter van het bedrijf, legde uit dat hij bereid is een kleinere financiële winst te maken teneinde een groter marktaandeel te vergaren op die manier.

“Het zal niet anders zijn dan toen China Bitcoin mining verbood in 2021, iedereen trok de stekker uit het stopcontact en het percentage beloningen schoot omhoog voor de miners die nog overeind bleven”, zegt Matthew

“De bedrijven die nu reeds investeringen in nieuwe apparatuur hebben gedaan, zijn waarschijnlijk degenen die overleven volgend jaar.”

Jerry

Channing is een dorp van 281 mensen in de Amerikaanse staat Texas. Het dorp ligt in een afgelegen landschap, niet ver van de grens met Kansas en New Mexico. Niets speciaals dus. Het enige grote bedrijf in het gehucht is een Bitcoin mining bedrijf, die in 2021 een nieuwe eigenaar kreeg. Door de miljardenboete van Binance vorige maand, en de voorwaarden die daaraan gekoppeld werden, diende die nieuwe eigenaar zich onlangs bekend te maken.

De inwoners van Channing waren erg verbaasd om te leren dat het grootste bedrijf in hun streek eigendom was van een 23-jarige Chinese student genaamd Jerry Yu.

Jerry studeert aan de NYU (New York University) en kocht het bedrijf anoniem over eind 2021, met een betaling via Binance. De betaling gebeurde in Tether. Door een recente rechtszaak tegen zijn Bitcoin mining bedrijf en de miljardenboete van de Amerikaanse beurswaakhond aan Binance, diende hij zich te identificeren.

Amerikanen komen er zo steeds vaker achter dat veel van de crypto mining bedrijven op hun grondgebied helemaal niet van Amerikaanse of zelfs Westerse eigenaars zijn, maar wel van Chinezen die door het verbod op crypto dat de Chinese president Xi Jinping in 2021 uitvaardigde, gewoon verhuisd zijn naar hun streek.

ChinaImages / Depositphotos.com


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]