Skip to content

IOTA kopen (MIOTA) Waar kun je veilig IOTA kopen?

Nadat Bitcoin een enorme spurt maakte in bekendheid en waarde is bijna iedereen wel bekend met de term cryptocurency. Bitcoin is waar het allemaal mee begon, maar tegenwoordig zijn er veel meer coins en ideeën bijgekomen. Bij cryptomunten gaat het namelijk niet alleen maar om inkopen en verkopen zoals sommigen denken, elke coin heeft weer zijn eigen filosofie. Eén zo’n munt dat tussen de 10 grootste cryptovaluta staat, is IOTA. Op deze pagina vind je alle informatie over de coin MIOTA, denk hierbij aan wat het team van plan is en met wie zij samenwerken. IOTA kopen doe je niet zomaar, maar na goed onderzoek.

Waar kan ik online IOTA kopen?

Je kunt IOTA kopen met iDEAL via een Nederlandse broker of je kunt ervoor kiezen om de coin op een exchange aan te schaffen.

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1,5+ miljoen klanten

1. Bitvavo

Bitvavo reviews trustpilot

Max. 0.25% taker fee / 0.15% maker fee
200+ crypto's met iDEAL, Bancontact en PayPal
DNB Registratie

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

2. Bybit

Bybit Twitter followers

Maximaal 0.10% spot trading fees
800+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
Fondsen beheer via SATOS met DNB registratie

🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees.

Coinmerce Exchange

3. Coinmerce

Coinmerce reviews trustpilot

0.50% via app / max. 0.20% via exchange
350+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
DNB registratie

🎁 Tijdelijk €5 BTC en €5 ETH gratis na KYC.

Mocht je er niet helemaal uit komen of als je nog vragen hebt, schroom je dan niet om een reactie achter te laten. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Uiteraard is het ook mogelijk om via de mail contact met ons op te nemen.

Het voordeel van een Nederlandse aanbieder zoals Bitvavo of Meester bitcoin is dat je gemakkelijk met iDEAL kunt betalen en dat je alles eenvoudig in dezelfde omgeving opslaat. Het nadeel is dat je per transactie een relatief hoge fee (vergoeding) betaalt van 2.5%. Het voordeel van een exchange als Binance is dat je bijna tegen de marktprijs koopt met een fee van slechts 0.5%, het nadeel hiervan is dat het relatief moeilijk is voor de beginnende gebruiker en dat je niet gemakkelijk met iDEAL of Bancontact kunt betalen.

Alle cryptocurrency aanbieders die op deze website staan zijn bekende namen binnen de cryptowereld. Zowel de Nederlandse als de internationale bedrijven hebben duizenden succesvolle transacties verricht. Alle aanbieders beschikken over de juiste papieren en vergunningen om te handelen binnen het land waar zij gevestigd zijn. Het is goed om je eigen onderzoek te doen of een bedrijf wel of niet betrouwbaar is. Bekijk voor meer informatie onze reviews van verschillende brokers en exchanges.

Snelle navigatie:

Waar kan ik online IOTA kopen?
Hoe MIOTA kopen bij Binance? Stap voor stap handleiding
Wat is IOTA (MIOTA)?
Wie zit er achter de ideeën van IOTA?
Wie werken er samen?
MIOTA, de coin van IOTA
IOTA wallet

Hoe IOTA kopen bij Binance? Stap voor stap handleiding

Voor beginnende investeerders die liever op een exchange willen handelen hebben wij een stap voor stap handleiding geschreven. Hieronder staat een globale stappenplan, mocht je meer uitleg nodig hebben bekijk dan de Hoe werkt Binance handleiding.

 1. Maak een account aan op de officiële Binance.com website
 2. Log in en ga rechtsboven naar Funds en klik op Deposits
 3. Maak Bitcoin of Ethereum over naar je Binance wallet. Dit koop je eenvoudig met iDEAL of Bancontact.
 4. Ga linksboven in het Binance portaal naar Exchange en klik vervolgens op Basic
 5. Zoek rechts in het zoekveld op IOTA. Als je Ethereum hebt overgemaakt klik dan eerst op ETH in het geel.
 6. Aan de onderkant van de pagina zie je Buy IOTA staanBinance IOTA kopen op een exchange
 7. Klik op Market om de huidige marktprijs te selecteren en vul bij Amount in hoeveel MIOTA je wilt kopen
 8. Klik op Buy IOTA om je aankoop af te ronden
 9. Bekijk de volledig handleiding hier: Hoe werkt Binance?

Wat is IOTA?

IOTA (MIOTA) LogoIOTA is een afkorting voor Internet of Things Application/Adaption/Assest, hierover later meer. Hetgeen wat IOTA onderscheidt van de andere grote coin brands van dit moment, is dat IOTA geen gebruikmaakt van blockchain, in tegenstelling tot namen als Bitcoin en Ethereum. IOTA maakt daarentegen gebruik van de zogenaamde “Tangle ledger”, een revolutionair systeem dat schaalbaar, modulair en gedecentraliseerd is. Tangle kan zich makkelijk aanpassen aan alles wat ervan gevraagd wordt.

Bij blockchain worden transacties als een soort blokken op een chronologische en lineaire wijze gestapeld. Elk nieuw block wordt gekoppeld aan de meest recente. Tangle werkt echter volgens een heel ander principe. Tangle is meer een soort web van transactie die met elkaar gelinkt zijn, door elkaar heen. “To tangle” is immers verwikkelen in het Engels. Alle transacties zijn betrokken bij het valideren van nieuwe transacties, hierbij is er geen sprake van bijvoorbeeld een chronologische volgorde.

Tangled transacties voorbeeld

Om het samen te vatten biedt IOTA aan de hand van Tangle een decentraal netwerk waarop informatie en waarde kan worden uitgewisseld tussen systemen zonder enige transactiekosten. IOTA richt zich vooral op de business-to-business markt. Dankzij het gebruik van het Tangle protocol is IOTA uniek in wat het doet.

IOTA is voornamelijk bedacht voor de zogenaamde Internet of Things, of IoT. Het internet der dingen wil zeggen dat niet alleen mensen online kunnen zijn, maar ook voorwerpen. Denk aan je auto, je thermostaat, je koelkast. Dit fenomeen blijft groeien en tegelijkertijd groeit dus ook de vraag naar goede onderlinge uitwisseling van informatie en bronnen. IOTA wil dat bedrijven onderling ervoor kunnen zorgen dat elke technologische bron gedeeld kan worden in een open markt, zonder transactiekosten.

Wie zit er achter de ideeën van IOTA?

IOTA is opgericht in 2015 door David Sønstebø, Sergey Ivancheglo, Dominik Schiener en Serguei Popov. Alle vier delen een passie in alles dat met technologie te maken heeft en wilden hun eigen ideeën werkelijkheid maken. In totaal zijn er ongeveer 50 mensen werkzaam bij IOTA. Denk aan onderzoekers, wiskundigen en developers. Het hoofdkantoor bevindt zich in Berlijn, Duitsland en wordt gerund door de IOTA Foundation. Deze IOTA Foundation werd opgezet als een non-profit organisatie met als doel het coördineren en financieel ondersteunen van het systeem van IOTA.

Oprichters van IOTA (Founding Fathers)

Wie werken er samen?

IOTA kan het natuurlijk niet alleen. Het is belangrijk dat invloedrijke mensen en bedrijven vertrouwen krijgen in IOTA en potentie zien in hun ideeën. Voor elk cryptobedrijf is het cruciaal om goede samenwerkingen aan te gaan. Bij IOTA is het echter lastig om te achterhalen wie er nou precies samenwerkingen zijn aangegaan. In december gingen er geruchten dat Microsoft interesse had, maar dit bleek uiteindelijk, helaas, nepnieuws te zijn. Samenwerkingen die wel sterker bewijs hebben zijn onder andere met Bosch, VW en Innogy (een grote energieleverancier).

MIOTA, de coin van IOTA

IOTA past natuurlijk niet bij de cryptocoin bedrijven zonder eigen munt. Maar het idee achter IOTA is dat je uitwisselingen kan doen zonder transactiekosten, dan heb je toch geen munt nodig? Toch bestaat er wel een munt, de zogenaamde MIOTA. Het doel van de MIOTA is nog niet helemaal vastgelegd. Een mogelijkheid is dat de MIOTA uiteindelijk als betaalmiddel kan worden ingezet, omdat de munt waarde krijgt door de groei van IOTA. Ook data-integriteit is een optie. In ruil voor een kleine betaling in MIOTA wordt ervoor gezorgd dat jouw data consistent en veilig is. Doordat het Tangle principe van IOTA zo uniek is, maakt het dat de MIOTA zelf weinig (misschien wel geen) concurrentie heeft met dezelfde filosofie en doelen erachter.

Schaalbaarheid IOTA en geen transactiekosten

Op het moment is er zo’n 2, bijna 3, miljard MIOTA is omloop. In totaal heeft dit een waarde van ongeveer 5 miljard Amerikaanse dollar, waarmee het in de top 10 staat van meest waardevolle cryptocoins. Begin feburari 2018 kan je voor zo’n 1 euro 50 eigenaar worden van 1 MIOTA coin.

IOTA wallet

Het is belangrijk dat je je coins veilig opslaat in een wallet. Je kan kiezen voor een digitale wallet of een hardware wallet. Bij een digitale wallet staan je coins op je mobiel of desktop. Je kan er zo snel en gemakkelijk bij, maar er kunnen veiligheidsrisico’s aan kleven. Een hardware wallet is veiliger, dit is een soort USB waar je coins op staan, hier kan iemand niet zomaar op inbreken. Een voorbeeld van een hardware wallet is de Nano Ledger S.

Als je bij Bitcoin Meester je IOTA’s hebt gekocht dan hoef je je geen zorgen te maken over het gebruik van een wallet. Bitcoin Meester biedt namelijk haar eigen wallet.

2 Comments

 1. Ton Schlaman
  20 februari 2018 @ 15:59

  Lectori Salutem,

  Bij Bitvavo kun je helemaal nog geen iota’s kopen.
  Bij navraag zeggen ze dat ze er mee bezig zijn .

  mvrgr Ton Schlaman

  Reply

  • CryptoTips.eu
   20 februari 2018 @ 18:37

   Hi Ton, bedankt voor het melden. Het staat inderdaad op sommige plekken nog in de tekst. We lopen dus iets vooruit op de zaken. Het is inmiddels aangepast!

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *