Bitcoin Cash kopen Waar kun je veilig Bitcoin Cash kopen?

Op 1 augustus 2017 is de Bitcoin blockchain door een hard fork gesplitst in de bestaande Bitcoin en Bitcoin Cash (BCC of BCH). Beide digitale valuta gaan verder met nieuwe eigenschappen en achterliggende technieken. Iedereen die voor de split eigenaar was van één of meerdere Bitcoin krijgt na de split automatisch dezelfde hoeveelheid terug in Bitcoin Cash.

Waar kan ik online Bitcoin Cash kopen?

Rondom de split zijn nog niet veel partijen erover uit of zij de nieuwe Bitcoin Cash zullen gaan ondersteunen. Dit houdt in dat er nog weinig leveranciers zijn van deze nieuwe digitale valuta. De volgende Nederlandse brokers leveren Bitcoin Cash en ondersteunen iDEAL en Bancontact als betaalmethode.

Nederlandse verkooppunten:

Aanbieder (BCH) Omschrijving
Bij Litebit Bitcoin Cash kopen
Bezoek Litebit
Litebit is een Nederlandse broker uit Zoetermeer die vele verschillende cryptocurrency verkoopt via eenvoudige en bekende betaalmethodes. Bij deze partij kan je ook Bitcoin Cash aanschaffen en deze betalen met bijvoorbeeld iDEAL of Bancontact. Als je nog geen aparte wallet hebt dan kun je met de Self Hosted Litebit wallet je BBC in dezelfde omgeving opslaan. Zo kun je je Bitcoin Cash kopen, verkopen en opslaan op dezelfde website.
Bij Bitrush Bitcoin Cash kopen
Bezoek Bitrush
Bitrush 1% Coupon
Een Nederlandse broker uit Amsterdam, die naast vier andere cryptocurrency ook Bitcoin Cash in het assortiment heeft opgenomen. Betalen kan eenvoudig met iDEAL of Bancontact. De coins worden direct geleverd en er wordt constant gecontroleerd of de juiste prijs getoond wordt op de website. Als je BCH bij Bitrush koopt dan moet je wel al zelf beschikken over een Bitcoin Cash wallet. Profiteer van 1% extra korting met onze Bitrush Coupon Code.
 

Bovenstaande bedrijven zijn betrouwbaar om Bitcoin Cash te kopen of te verkopen. Wij plaatsen alleen referenties van bekende bedrijven die al vele klanten hebben gehad en al een grote naam hebben op het internet. Door via een broker je BBC te kopen betaal je een vergoeding aan de broker. De prijzen zullen dus iets verschillen met de prijzen op een exchange en zullen vaak hoger liggen. Voordeel hiervan is dat je gemakkelijk kunt betalen met bijvoorbeeld iDEAL en dat je geen kennis nodig hebt om te kunnen traden op een exchange.

Op het moment van schrijven hebben nog niet alle exchanges en brokers aangegeven of Bitcoin Cash ondersteund zal worden. Mocht je voor de splitsing Bitcoins op een exchange hebben staan, dan bestaat er een kans dat de exchange besluit om jouw Bitcoin Cash uit te keren. Sommige exchanges betalen het volledige bedrag uit en andere vragen hier een vergoeding voor.

Snelle navigatie:

Waarom de splitsing naar Bitcoin Cash?
Wat is het verschil tussen Bitcoin en Bitcoin Cash?
Nadelen splitsing van de blockchain

De splitsing wordt ook wel een hard fork genoemd, en zorgt ervoor dat Bitcoin en Bitcoin Cash twee aparte cryptocurrencies worden. Door de enorme groei van Bitcoin kon de blockchain de vele transacties niet meer aan en dit zou in de toekomst voor problemen gaan zorgen. Beide partijen achter de twee nieuwe valuta’s denken de juiste oplossing te hebben en zijn het absoluut niet eens met elkaar. Wat deze splitsing zal doen in toekomst voor Bitcoin (en Bitcoin Cash) zal niemand weten en dat zullen wij zelf moeten ondervinden.

Waarom de splitsing naar Bitcoin Cash?

Het grote probleem met de Bitcoin was de transactiesnelheid en kwam doordat de blockgrootte gelimiteerd was tot 1MB per block. Toen de Bitcoin gecreëerd werd was dit meer dan genoeg om de transacties te verwerken, maar door de sterk groeiende populariteit zorgt dit voor problemen. Voor de split konden er 3 transacties per seconde verricht worden en zeker met de vele transacties zorgde dit voor veel vertragingen. Ter vergelijking: Een creditcard maatschappij verwerkt ongeveer 5000 transacties per seconde.

Beide kanten van de Bitcoin zijn het ermee eens dat dit niet langer zo door kan en dat er iets moet veranderen.

Wat is het verschil tussen Bitcoin en Bitcoin Cash?

Bitcoin is iets anders dan Bitcoin Cash en het kan gezien worden als een voortzetting van het Bitcoin project als een peer-to-peer digitale valuta. Het is een nieuwere versie dat mogelijkheid heeft om te groeien en schaalbaar is.

De grootste veranderingen is dat de blockgrootte verhoogd is van 1MB naar 8MB. Dit betekent dat er meer transacties per seconde verricht kunnen worden en dat het netwerk een stuk sneller zal zijn. Daarbij hoeft hierbij de SegWit niet uitgevoerd te worden, de soft fork die noodzakelijk is voor de originele Bitcoin. De SegWit zorgt ervoor dat de blockgrootte wordt verhoogd naar 2MB.

Daarnaast is het met Bitcoin Cash mogelijk om transacties op een nieuwe manier te ondertekenen. Dit zorgt voor een betere beveiliging van wallets en lost een aantal bugs op.

Nadelen splitsing van de blockchain

Door de grotere blockgrootte wordt de blockchain ook een stuk groter. Voor de splitsing was de Bitcoin blockchain ongeveer 120GB groot. Dat betekent dat als jij de chain wilt kopiëren naar je hardeschijf dan moet je 120GB aan vrije ruimte hebben. Door de grotere blocks wordt de chain zelf ook een stuk groter en zal deze sneller groeien in grootte. Daarnaast moet de chain up-to-date gehouden worden, wat er weer voor zorgt dat je meer data binnen moet halen.