Paniekbarometer begint te trillen voor beurzen, Bitcoin schiet hoger

Last Updated on 20 juli 2024 by CryptoTips.eu

Bitcoin had een paar erg goede dagen na de aanslag op Donald Trump en de zogenaamde Trump-trade deze week, maar de financiële beurzen (en dan vooral de techaandelen), deden het veel minder goed.

De VIX, de paniekbarometer van de beurzen, schiet dan ook hoger terwijl nervositeit toeneemt bij beleggers. Crypto lijkt het niet te deren want de prijzen gingen fel groen het weekend in.

Bitcoin handelt op het moment van schrijven voor $66,700 en tikte gisteren zelfs $67,000 aan.

Advertentie.

AEX

De Nederlandse beurs AEX gaat al een hele week lager na een nieuwe jaartop vorige week en verliest hierdoor technisch aan kracht. Ondertussen zien we wereldwijd een hoger oplopende VIX indicator. De zogenaamde paniekbarometer van de financiële markten kruipt hoger terwijl globale steraandelen zoals Nvidia en ASML lager gingen.

Is dit een normale terugval na de enorme stijgingen van de afgelopen maanden? En waarom duikelt Bitcoin niet lager. Vanwaar die discrepantie?

Whales

Opmerkelijk deze week waren de vele miljardairs, zoals Bill Ackman en Mark Cuban, die commentaar gaven op de beurzen, de geopolitiek en ook op de prijs van bitcoin. Ackman, de bekende investeerder, sprak zijn steun uit voor Trump, na jarenlang de democraten gesteund te hebben.

Mark Cuban ondertussen legde uit dat hij niet zeker was waarom Silicon Valley vanaf nu voor Trump koos, maar wel dat het duidelijk was dat meer en meer miljardairs vanaf nu Bitcoin zouden kopen om hun investeringen op lange termijn te vrijwaren van de stijgende inflatie en de dreiging van oorlog.

Ook de dalende dollar speelt volgens hem een rol. Zoals steeds komt geopolitiek om de hoek kijken. Met andere woorden, Cuban denkt dat Whales nu Bitcoin kopen omdat het nog heel even goedkoop lijkt.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]