Crypto aandelen zakken nu Bitcoin correctie doormaakt – koopkans of wachten?

Last Updated on 8 juli 2024 by CryptoTips.eu

De bekendste crypto gerelateerde aandelen zakken de laatste dagen nu Bitcoin een correctie doormaakt. Sinds de top van $74,000 in maart ging Bitcoin reeds meer dan 30% lager wat een effect heeft op verschillende bedrijven in Wall Street.

Onder meer MicroStrategy, Robinhood, Mara, Riot en Coinbase maken moeilijke dagen door. Biedt dit koopkansen of wacht je nog beter even af?

Advertentie.

MicroStrategy

Het investeringsbedrijf van Bitcoin-maxi Michael Saylor heeft een slechte maand achter de rug. Alhoewel het aandeel sinds het begin van dit jaar nog steeds kan rekenen op een winst van meer dan 85%, ging het de laatste maand steil bergaf, met een verlies van 20%.Nog niks om je zorgen over te maken maar de Bitcoin-correctie mag natuurlijk niet heel de zomer duren voor MicroStrategy.

Bitcoin mining bedrijven

Crypto is erg populair in de Verenigde Staten, dat heel wat Bitcoin mining bedrijven kent. De bekendste zijn Riot Platform, Marathon en CleanSpark. Allen proberen ze zich aan te passen aan de nieuwe hashrate van Bitcoin na de halving, allen hebben ze bekendgemaakt de laatste weken hun Bitcoins snel verkocht te hebben teneinde zich aan te passen aan de nieuwe post-halving beloning. Behalve Cleanspark maken de meeste Amerikaanse Bitcoin mining bedrijven moeilijke tijden door.

Coinbase

Het grootste Amerikaanse crypto-platform kent een heel goed jaar op de beurs, vooral door de populariteit van de Bitcoin ETFs. Alhoewel het nog steeds niet aan zijn lanceringsprijs uit 2021 handelt, maakt het sinds vorig jaar toch weer heel wat goed van zijn waarde.

CEO Brian Armstrong gaf toe dat de laatste weken moeilijk waren nu Bitcoin een correctie doormaakt maar ziet de toekomst erg positief tegemoet. Hij hoopt op een positief politiek klimaat voor crypto (lees een overwinning van Donald Trump tijdens de presidentsverkiezingen) om het tij te keren.

Samenvatting

Microstrategy en Coinbase lijken dan wel iets goedkoper op dit moment, let toch maar goed op de prijs van Bitcoin aangezien hun aandelen direct gecorreleerd zijn met de prijs van de grootste digitale munt.

De Bitcoin mining bedrijven hebben waarschijnlijk meer tijd nodig om zich aan te passen aan de post-halving markt van Bitcoin.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]