Skip to content

Lisk kopen (LSK) Waar kun je veilig Lisk kopen?

Lisk (LSK) LogoIedereen heeft wel eens van cryptocurrencies gehoord. Sinds het succes van Bitcoin schieten deze digitale valuta’s als paddenstoelen uit de grond. Dit is niet zo gek, want er zijn veel bedrijven die problemen uit de maatschappij willen oplossen en hierbij de blockchain-technologie goed kunnen inzetten. Lisk is één van deze digitale valuta’s en op deze pagina zal je alles te weten komen over deze currency. Denk hier bij aan wat Lisk is, meer informatie over het team en het bedrijf en uiteraard waar je Lisk kunt kopen.

Waar kan ik online Lisk kopen?

Lisk is een ruime tijd op de markt en je kunt bij een Nederlandse broker Lisk met iDEAL kopen. Daarnaast kun je ook eenvoudig met Bancontact of bankoverschrijving betalen, iets wat erg interessant is voor de beginnende investeerder. Voor meer ervaren investeerders kun je LSK op internationale exchanges verkrijgen. Bekijk hieronder alle betrouwbare leveranciers.

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1,5+ miljoen klanten

1. Bitvavo

Bitvavo reviews trustpilot

Max. 0.25% taker fee / 0.15% maker fee
200+ crypto's met iDEAL, Bancontact en PayPal
DNB Registratie

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

2. Bybit

Bybit Twitter followers

Maximaal 0.10% spot trading fees
800+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
Fondsen beheer via SATOS met DNB registratie

🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees.

Coinmerce Exchange

3. Coinmerce

Coinmerce reviews trustpilot

0.50% via app / max. 0.20% via exchange
350+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
DNB registratie

🎁 Tijdelijk €5 BTC en €5 ETH gratis na KYC.

Op CryptoTips.eu tonen wij alleen bekende bedrijven die een grote naam hebben gemaakt. Alle brokers en exchanges worden regelmatig door duizenden investeerders gebruikt. Als je wilt gaan investeren in cryptocurrencies is het toch goed om eerst goed onderzoek te doen naar de coin, maar ook naar het bedrijf waar jij je geld naar overmaakt. Op deze pagina tonen wij enkele punten wat het bedrijf kenmerkt, maar om beter inzicht te krijgen raden wij aan om onze reviews van verschillende brokers en exchanges door te nemen.

Mocht je er niet helemaal uit komen of als je nog vragen hebt, schroom je dan niet om een reactie achter te laten. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Uiteraard is het ook mogelijk om via de mail contact met ons op te nemen.

Snelle navigatie:

Waar kan ik online Lisk kopen?
Wat is Lisk precies?
Het team achter Lisk
Samenwerkingen
Lisk in de praktijk
Lisk Wallets

Wat is Lisk precies?

Lisk (LSK) LogoLisk is een publieke blockchain-technologie wat toestaat dat developers, met gebruik van sidechains, hun eigen applicaties kunnen ontwikkelen. Dat houdt in dat deze applicaties niet per se direct verbonden hoeven te zijn met de mainchain. Iedere applicatie heeft zijn eigen chain, die parallel loopt aan de mainchain van Lisk.  Wat dat betekent is dat applicaties, met Lisk als fundatie, geheel naar eigen smaak kunnen worden ontwikkeld. Dat is al mogelijk met andere blockchain-technologieën, maar het grootste voordeel van Lisk is dat het in JavaScript is geschreven. Javascript is een veelgebruikte programmeertaal en daarom heeft Lisk een enorme potentie. Er zijn veel programmeurs die Javascript beheersen, waardoor er veel potentiële programmeurs zijn voor LSK. Wat dit precies betekent zal later in dit artikel nog worden toegelicht.

Het team achter Lisk

Lisk werd begin 2016 opgericht door Max Kordek en Oliver Beddows. Na een aantal jaren binnen de Blockchain industrie gewerkt te hebben, constateerden zij dat er te weinig mogelijkheden waren voor developers. Blockchain-technologie moest toegankelijker worden voor iedereen. Kordek en Beddows kwamen op het idee om een framework te maken om zo programmeurs aan te trekken.

Inmiddels is het team van Lisk uitgegroeid tot 34 werknemers. Dit zijn vooral Front en Back-end Developers, maar ook Marketing Managers en Financiële Analisten. Het team is dus sterk gevarieerd en is gespecialiseerd in alles wat relevant is aan blockchain-technologie.

Het team van Lisk

Samenwerkingen

Lisk werk samen met meerdere bedrijven. Zo werken zij samen met:

  • Lightcurve; een blockchain developer uit Duitsland die veiligheid hoog in het vaandel heeft,
  • Taikonauten; een Duits bedrijf dat zich vooral bezighoudt met de visuele aankleding van software en websites,
  • Wachsman; een internationaal pr-bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in blockchain technologie,
  • Bitcoin Suisse; een Zwisterse broker en vermogensbeheerder die zich heeft gespecialiseerd in crypto currency,
  • MME; zij staan bedrijven en personen bij in juridische en belastingzaken met betrekking tot business.

Kortom, LSK heeft sterke partners die samen het succes van Lisk kunnen verzekeren.

Lisk in de praktijk

Wij hadden het eerder al over wat Lisk nou ongeveer is. Maar wat betekent dat precies in de praktijk? Wanneer we kijken naar cryptocurrencies dan is de belangrijkste vraag; welk probleem lost het op? Lisk lost het probleem op dat developers vrijwel geen vrijheid hebben in het ontwikkelen van applicaties gebaseerd op andere blockchain-technologieën. Zij kunnen dus bijvoorbeeld geen applicaties ontwikkelen die met de mainchain communiceren. Alles moet via de main blockchain verlopen. Maar wat nou als je applicaties kan ontwikkelen die het mogelijk maken om specifieke problemen op te lossen, op maat gemaakt voor jouw specifieke probleem?

Een mooi voorbeeld is de muziekindustrie. Stel je wilt een platenlabel opzetten, wat op zich simpel klinkt. Je registreert een bedrijf, contracteert artiesten en verkoopt de albums. Maar een belangrijk onderdeel binnen deze industrie zijn kleinere uitbetalingen zoals royalties. Met Lisk kan een developer een applicatie ontwikkelen die automatisch registreert hoeveel royalties een bepaalde artiest dient te ontvangen, en de applicatie kan dit dan ook automatisch uitbetalen aan de artiest. Allemaal binnen een applicatie die er mooi uitziet en alleen relevante dingen toont voor de eindgebruiker.

Een andere mogelijkheid is het ontwikkelen van spelletjes. Vandaag de dag staart iedereen naar hun telefoon, en veel van die mensen spelen spelletjes. Maar wat nou als je een spelletje kan spelen waar je met cryptocurrency speelt? Dat zou een extra aspect aan spelletjes toevoegen! Met Lisk kunnen games worden ontwikkeld met hun eigen economieën, waarin spelers crypto kunnen uitgeven, maar ook verdienen. En al deze transacties gebeuren dus op de sidechain van dit specifieke spel tussen de spelers, maar de transacties gaan ook via de mainchain, dus je blijft de voordelen van een gedecentraliseerde cryptocurrency behouden!

Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden wanneer developers de vrijheid krijgen om applicaties te ontwikkelen waarin gebruikers transacties kunnen voldoen. Dit betekent ook dat developers extra veiligheid kunnen inbouwen, zodat de transacties jouw LSK’s nog veiliger zijn.

Lisk Wallets

Wanneer je LSK wilt kopen, dan heb je een wallet nodig. Dat houdt in dat je de gehele blockchain zult moeten downloaden op je eigen computer. Dit is een van de veiligste manieren om LSK in je wallet te bewaren, maar het kan veel tijd kosten om dit op te zetten. Ook is er de online wallet van Lisk. Hiervoor hoef je slechts in te loggen en dan heb je een wallet. Je hebt dan alleen maar een internetverbinding nodig!

Dus als je opzoek bent naar een innovatieve cryptocurrency met heel veel mogelijkheden, dan is Lisk dé currency voor jou.

Lisk Nano wallet voor desktop en mobiel

Hardware Wallet

Helaas wordt Lisk nog niet ondersteund door Ledger SAS. 

Dit is de veiligste methode om je cryptocurrencies op te slaan. De Nano Ledger S bestel je via de officiële website. Wij raden je aan om nooit via een reseller of via een marktplaats (Ebay, Marktplaats, Amazon etc.) je Ledger aan te schaffen.

Desktop wallet

Download de officiële Lisk Nano wallet voor Windows, Mac en Linux op lisk.io/download

Voordeel van de Nano wallet is dat je niet de gehele blockchain hoeft te downloaden. Als investeerder is deze wallet meer dan voldoende.

Download de officiële Lisk Core wallet voor Windows, Mac en Linux op lisk.io/download

Deze wallet is speciaal voor de geavanceerde gebruiker of voor ontwikkelaars.

Online wallet

De Nano versie van de wallet is ook online te vinden. Je kunt op de volgende pagina een account aanmaken of inloggen: m.lisk.io

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *