Skip to content

EOS Kopen Waar kun je veilig EOS kopen?

EOS biedt een platform, gebaseerd op blockchain-technologie, voor het ontwikkelen van gedecentraliseerde appliEOS (EOS) Logocaties. Dat betekent dat bedrijven de technologie kunnen gebruiken voor applicaties die zij zelf ontwikkelen. Interessante materie om te onderzoeken wat dit bedrijf doet voordat we EOS kopen. Op deze pagina vind je alle informatie om goed onderzoek te doen of je wel of niet in EOS moet investeren.

Waar kan ik online EOS kopen?

EOS is verkrijgbaar bij Nederlandse brokers en er kan mee gehandeld worden op internationale exchanges. Bij een broker kun je EOS met iDEAL kopen, en op een exchange betaal je door andere cryptocurrency om te ruilen voor een munt naar keuze. Bekijk hieronder alle betrouwbare leveranciers.

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1,5+ miljoen klanten

1. Bitvavo

Bitvavo reviews trustpilot

Max. 0.25% taker fee / 0.15% maker fee
200+ crypto's met iDEAL, Bancontact en PayPal
DNB Registratie

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

2. Bybit

Bybit Twitter followers

Maximaal 0.10% spot trading fees
800+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
Fondsen beheer via SATOS met DNB registratie

🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees.

Coinmerce Exchange

3. Coinmerce

Coinmerce reviews trustpilot

0.50% via app / max. 0.20% via exchange
350+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
DNB registratie

🎁 Tijdelijk €5 BTC en €5 ETH gratis na KYC.

Je kunt zelf bepalen waar jij je munten koopt en iedere aanbieder heeft zijn eigen voordelen. Als je vrijwel geen technische ervaring hebt, maar toch wilt investeren in cryptocurrency dan is Meester Bitcoin een makkelijke keuze. Daar kun je namelijk gemakkelijk met iDEAL of bankoverschrijving betalen, er is verder geen technische kennis noodzakelijk en alles is in het Nederlands. Het nadeel van een broker is dat je fee betaalt over iedere munt die je aankoopt. De goedkoopste optie is je EOS op een exchange te kopen alleen is dit technisch iets uitdagender. Wij hebben een tutorial geschreven over hoe Binance werkt. Voor meer informatie over bovenstaande bedrijven kun je onze reviews van verschillende brokers en exchanges lezen.

Mocht je er niet helemaal uit komen of als je nog vragen hebt, schroom je dan niet om een reactie achter te laten. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Uiteraard is het ook mogelijk om via de mail contact met ons op te nemen.

Snelle navigatie:

Waar kan ik online EOS kopen?
Wat is EOS?
Het EOS netwerk
Het team
De geschiedenis van EOS
Gebruik in de praktijk
EOS wallet

Wat is EOS?

EOS (EOS) LogoOp het EOS platform is het mogelijk om gedecentraliseerde applicaties te ontwikkelen. Dit biedt enorme mogelijkheden aangezien bedrijven applicaties van de grond kunnen opbouwen, zonder dat zij zich aan bepaalde eisen moeten houden die een blockchain-technologie vereist. Hoe dat er precies uitziet, en hoe het werkt, kom later in dit artikel aan bod. Eerst zal kort worden uitgelegd hoe het netwerk van EOS er precies uitziet.

Het netwerk

Het White Paper van het project kondigde de nieuwe EOS-blockchain-architectuur aan die bedoeld is voor verticale en horizontale schaalvergroting van gedecentraliseerde apps. Het is de bedoeling dat het platform wordt geïmplementeerd zoals een besturingssysteem, waarop de apps kunnen worden gemaakt. De software suggereert login-accounts, authenticatie, databases, asynchrone verbindingen en planning van apps op honderden kernen of clusters van CPU’s. De resulterende technologie is een blockchain-architectuur die het potentieel heeft om te schalen naar miljoenen transacties per seconde, kosten elimineert en snelle en eenvoudige implementatie van gedecentraliseerde applicaties mogelijk maakt. Dit biedt enorme mogelijkheden voor bedrijven in het bijzonder.

De software van EOS.IO maakt gebruik van het gedecentraliseerde consensusalgoritme – Delegated Proof of Stake (DPOS). Volgens dit algoritme kiezen de token-houders in de blockchain met het gebruik van de EOS-software de makers van het block via het permanente goedkeuringssysteem en kan elke netwerkdeelnemer deelnemen aan het creëren van blocks in verhouding tot de ontvangen VOTES. Voor een private blockchain kan het management tokens gebruiken voor het toevoegen en verwijderen van IT-personeel. Dit resulteert in makkelijke en effectieve schaalbaarheid.

Bekijk in onderstaand plaatje de netwerkverschillen met Bitcoin en Ethereum. De jaarlijkse kosten zijn een stuk lager en het systeem werkt vele maten sneller.

Verschil EOS, Bitcoin en Ethereum

Het EOS Team

EOS CEO Brendan BlumerEOS wordt ontwikkeld door Block One. Met medewerkers en adviseurs over de hele wereld, richt het bedrijf zich op hoogwaardige technologie-oplossingen, waaronder de ontwikkeling van blockchain-software. De CEO van EOS is Brendan Blumer. Samen met zijn team van zeer hooggeschoolde techneuten probeert hij een blockchain-technologie neer te zetten dat veel kan betekenen voor bedrijven.

De geschiedenis van EOS

De geschiedenis van EOS is nog kort. Maar er is ook een planning voor de toekomst. Het totale plan bestaat uit 5 fases. De eerste fase vond plaats in de zomer van 2017. Dit ging gepaard met een token ICO dat een hele sterke marketing campagne had. De ERC20 token werd toen verkocht voor ongeveer \$0,99 per stuk exclusief bonussen.

Het EOS team testte de technologie in een gesloten omgeving. In de tweede fase, herfst 2017, gingen de tests door en verbeterden zij de technologie beetje bij beetje. De technologie moest solide genoeg zijn om de volgende fase in te gaan, waar vele keuringen en andere testen plaats zullen gaan vinden. Deze derde fase zal plaatsvinden vanaf de winter van 2017, tot de lente van 2018. In deze fase zal worden getest hoe de technologie presteert en of het veilig genoeg is om te publiceren. In de vierde fase zal het team nog meer verbeteringen toevoegen om zo de technologie klaar te stomen voor uitgave. In fase vijf zal uiteindelijk de technologie stap-voor-stap geïmplementeerd worden.

Gebruik in de praktijk

Zoals eerder in dit artikel al een klein beetje beschreven werd, EOS zal vooral door bedrijven gebruikt worden die gebruik willen maken van een blockchain-technologie. Zij kunnen met EOS zelf applicaties ontwikkelen die gebruik kunnen maken van een blockchain. Een blockchain is een soort database met allerlei gegevens, waarin veel dingen in een handomdraai geregeld kunnen worden.

EOS is bijzonder omdat het eigenlijk een soort besturingssysteem is, wat bijzonder is als het om blockchain-technologie gaat. Omdat het een besturingssysteem is, zoals Windows, is het makkelijk voor ontwikkelaar om applicaties te ontwikkelen omdat ze in principe al een fundatie hebben waarop zij deze applicaties kunnen maken. Zo kunnen bedrijven gebruik maken van applicaties die precies doen wat het bedrijf nodig heeft met de veiligheid van een blockchain. Een win-win situatie voor bedrijven!

EOS wallets

EOS heeft geen officiële wallet. De website van EOS geeft echter wel aanbevelingen voor welke wallet het beste gebruikt kunnen worden in combinatie met EOS. De wallets MetaMask en MyEtherWallet worden aanbevolen, maar er is een lijst aan wallets die zij juist niet aanbevelen. Let dus goed op voordat je een wallet opent om EOS-tokens in te bewaren! Veel wallets zijn onveilig, wat kan leiden tot verlies van geld. Ga voor meer informatie naar de website van EOS, daar zal je alles te weten komen over hoe EOS-tokens te krijgen en te bewaren.

Hardware Wallet

Dit is de veiligste methode om je cryptocurrencies op te slaan. De Nano Ledger S bestel je via de officiële website. Wij raden je aan om nooit via een reseller of via een marktplaats (Ebay, Marktplaats, Amazon etc.) je Ledger aan te schaffen.

Desktop wallet

Download de multi-currency wallet van Exodus van de officiële pagina voor Windows en Mac op exodus.io/releases/

Online wallet

Het is mogelijk om PIVX online op te slaan bij MeesterBitcoin, MyEtherWallet en MetaMask.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *