Skip to content

DigixDAO kopen (DGD) Waar kun je veilig DigixDAO kopen?

DigixDAO (DGD) LogoHet bedrijf achter DigixDAO heeft twee tokens op de markt gebracht, de DGX-token en de DGD-token. Met de DGD-token investeer je in het platform en de DGX-token staat gelijk aan de prijs van 1 gram goud. De ene token is dus zeer volatiel zoals wij van cryptocurrency gewend zijn en de ander is redelijk stabiel zoals we van goud gewend zijn. In dit artikel gaan we je meer vertellen over het DigixDAO platform en kan je zelf bepalen of DigixDAO kopen een verstandig plan is.

Waar kan ik online DigixDAO kopen?

DigixDAO met iDEAL kopen is helaas nog niet direct mogelijk. Je enige optie om deze token aan je portfolio toe te voegen is door deze te traden op een internationale exchange. Wij verwachten dat Bitvavo of Bitcoin Meester deze token in de toekomst het assortiment zal toevoegen, zodra dit het geval is zal dit bedrijf in het overzicht hieronder toegevoegd worden. Bekijk hieronder alle betrouwbare leveranciers.

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1,5+ miljoen klanten

1. Bitvavo

Bitvavo reviews trustpilot

Max. 0.25% taker fee / 0.15% maker fee
200+ crypto's met iDEAL, Bancontact en PayPal
DNB Registratie

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

2. Bybit

Bybit Twitter followers

Maximaal 0.10% spot trading fees
800+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
Fondsen beheer via SATOS met DNB registratie

🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees.

Coinmerce Exchange

3. Coinmerce

Coinmerce reviews trustpilot

0.50% via app / max. 0.20% via exchange
350+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
DNB registratie

🎁 Tijdelijk €5 BTC en €5 ETH gratis na KYC.

Wij tonen op CryptoTips.eu alleen bekende bedrijven binnen de cryptocurrency wereld. Deze bedrijven verwerken dagelijks duizenden transacties en wordt door duizenden gebruikers gebruikt. Bekijk onze reviews van verschillende brokers en exchanges voor meer informatie en om te kijken welke bedrijven het beste bij jou past. Investeer nooit meer geld dan je kunt missen in cryptocurrency. Het blijft een risicovolle investering, waarbij de waarde kan stijgen of dalen.

Mocht je er niet helemaal uit komen of als je nog vragen hebt, schroom dan niet om een reactie achter te laten. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Uiteraard is het ook mogelijk om via de mail contact met ons op te nemen.

Snelle navigatie:

Waar kan ik online DigixDAO kopen?
Hoe DGD kopen bij Binance? Stap voor stap handleiding
Wat is DigixDAO?
Het DigixDAO netwerk
Het team
De geschiedenis van Digix
Gebruik in de praktijk
DigixDAO wallet

Hoe DGD kopen bij Binance? Stap voor stap handleiding

Bekijk hieronder een korte handleiding hoe DigixDAO kunt verhandelen op een internationale exchange. Een volledige uitleg vind je in onze Hoe werkt Binance handleiding.

  1. Maak een account aan op de officiële Binance.com website
  2. Log in en ga rechtsboven naar Funds en klik op Deposits
  3. Maak Bitcoin of Ethereum over naar je Binance wallet
  4. Ga linksboven in het Binance portaal naar Exchange en klik vervolgens op Basic
  5. Zoek rechts in het zoekveld op DGD. Als je Ethereum hebt overgemaakt klik dan eerst op ETH in het geel.
  6. Aan de onderkant van de pagina zie je Buy DGD staanBij Binance DigixDAO traden
  7. Klik op Market om de huidige marktprijs te selecteren en vul bij Amount in hoeveel DigixDAO je wilt kopen
  8. Klik op Buy DGD om je aankoop af te ronden
  9. Bekijk de volledig handleiding hier: Hoe werkt Binance?

Na aankoop worden de DGD-tokens automatisch aan je Binance wallet toegevoegd.

Wat is DigixDAO?

DigixDAO (DGD) LogoDigixDAO is een systeem, gebaseerd op de blockchain technologie van Ethereum, voor het kopen en verkopen van fysiek goud. Goud is heel erg waardevast en dus interessant voor mensen die de waarde van hun geld graag willen vastzetten. Het is echter niet makkelijk om fysiek goud te kopen. DigixDAO biedt daar een oplossing voor: “Buying gold done right” zeggen zijzelf. Hoe het precies in zijn werking gaat zal later in dit artikel aan bod komen.

Het DigixDAO netwerk

Via het netwerk kan je goud inkopen of verkopen. Dit zal geregistreerd worden op de blockchain. De eigenaar van het goud dat is gekocht via Digix heeft het recht om deel te nemen aan de besluitvorming van het bedrijf door te stemmen, en zal ook een deel van de digitale transactiekosten betaalt door anderen voor het kopen van goud ontvangen als een rendement op het eigen vermogen. De token die de koper ontvangt is een DGD-token. De DGD-tokenhouder ontvangt de DGX-transactiekosten op het Ethereum-platform als een pro rata rendement.

DGD-houders kunnen worden beloond voor het handelen. Handelsbeloning: 0,13% van de deal; Naast handelsprikkels, kunnen DGD-houders ook enkele voordelen genieten in een gedistribueerde autonome organisatie. Hypotheekverstrekkers die meer dan $ 15 000 aan openbare inkopen doen, ontvangen een speciale badge die hen in staat stelt om een motie in te dienen bij DigixDAO. Nadat een motie goedgekeurd door de badgehouder hebben alle DGD-houders de mogelijkheid om te stemmen en kunnen ze de motie over stembiljetten op de blockchain accepteren of verwerpen. Dit brengt dus de voordelen van een traditionele blockchain, waarmee je je geld kan omzetten in goud en kan laten bewaren door een bedrijf waar je ook zelf de vinger in de pap hebt.

Het Digix team

Het bedrijf wordt vanuit Singapore gerund en bestaat daarom uit mensen uit die regio. Alle leden, op 1 na, hebben grote expertise in IT en beveiliging. Met hun expertise kunnen ze een systeem realiseren dat goed werkt en ook nog eens veilig is. Daarnaast wordt het team natuurlijk beïnvloed door de eigenaren van het goud, waardoor het bedrijf tot op het bot gedecentraliseerd is. Dit is precies wat veel mensen aanspreekt aangezien het ongunstig is als een klein groepje de besluiten vormt voor een groot bedrijf. Op deze manier is het risico lager dan wanneer je goud koopt via een grote bank.

Het Digix team

De geschiedenis van DigixDAO

Op 31 maart 2016 werd het eerste goud verkocht via DigixDAO. Bij cryptocurrencies gaat het vaak zo dat op de ICO (Initial Coin Offering) een bepaald aantal coins wordt verkocht. De verkoop stopt dan wanneer het plafond wordt bereikt. Aangezien de achterliggende waarde achter deze coin goud is, is het vanzelfsprekend dat dit plafond in DigixDAO’s geval veel lager ligt. Zij hebben immer niet tonnen met goud liggen. Binnen 12 uur was het goud uitverkocht waarmee ze in totaal 5.5 miljoen dollar binnenhaalde. Hun eerste doel was om 500.000 dollar binnen te halen, dit ging dus iets anders. Je kan rustig stellen dat DigixDAO een groot succes is. Grotere handelsplatformen en exchanges overwegen nu om de token ook op hun systeem te verhandelen. De populariteit stijgt dus enorm!

Gebruik in de praktijk

Mensen met veel geld willen vanwege inflatie hun geld investeren. Zo voorkomen zij dat hun geld minder waard wordt als het maar op de bank staat stof te happen. Het grote probleem met het kopen van goud via grote banken is echter dat niemand weet of de bank ook echt dat goud in de kluis heeft liggen. Zo niet, dan is dat een enorm risico. Anderzijds is het ook een groot risico om fysiek goud aan te schaffen en dit in je huis bewaren. Het neemt ruimte in beslag en moet goed en veilig opgeborgen worden. DigixDAO heeft het goud echt opgeslagen, en aangezien de transacties worden vastgezet, voor eeuwig, op de blockchain, kan er nooit twijfel bestaan over hoeveel goud er is en van wie het is. Je koopt dus de DGX-token, wat gelijk staat aan een gram goud! En daar ben je dan ook echt eigenaar van.

DigixDAO Wallet

Via de website van Digix kan je een account aanmaken waarmee je vervolgens in kan loggen op de webapplicatie. Daar kan je goud inkopen of verkopen. Het is een mooie interface die simpel te begrijpen is. In de toekomst zal DigixDAO ook een mobiele wallet voor Android en iOS op de markt brengen, wat het nog makkelijker zal maken! DigixDAO is ook op andere locaties te verhandelen, wees wel voorzichtig.

Hardware Wallet

De DGD-token is een ERC20 token en wordt ondersteund door Ledger.

Dit is de veiligste methode om je cryptocurrencies op te slaan. De Nano Ledger S bestel je via de officiële website. Wij raden je aan om nooit via een reseller of via een marktplaats (Ebay, Marktplaats, Amazon etc.) je Ledger aan te schaffen.

Desktop wallet

Ga naar de officiële website om gebruik te maken van het platform: digix.global/app/#/marketplace

Online wallet

DGD tokens kunnen opgeslagen worden in een MyEtherWallet of bij Binance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *