Skip to content

Decred kopen Waar kun je veilig Decred kopen?

Decred (DCR) LogoDecred staat voor Decentralized Credit en wordt gebruikt als betaalsysteem voor besturingssystemen zoals Windows, Mac OSX en Linux. Wil jij meer informatie over deze munt en wil je weten of het verstandig is om DCR te kopen? Lees dan hier wat Decred is en waarom het een interessant project is.

Waar kan ik online Decred kopen?

Je kunt Decred kopen met iDEAL bij een aantal Nederlandse brokers. Ook is het ook mogelijk om de munt te traden bij internationale exchanges. Bekijk hieronder alle betrouwbare leveranciers.

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1,5+ miljoen klanten

1. Bitvavo

Bitvavo reviews trustpilot

Max. 0.25% taker fee / 0.15% maker fee
200+ crypto's met iDEAL, Bancontact en PayPal
DNB Registratie

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

2. Bybit

Bybit Twitter followers

Maximaal 0.10% spot trading fees
800+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
Fondsen beheer via SATOS met DNB registratie

🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees.

Coinmerce Exchange

3. Coinmerce

Coinmerce reviews trustpilot

0.50% via app / max. 0.20% via exchange
350+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
DNB registratie

🎁 Tijdelijk €5 BTC en €5 ETH gratis na KYC.

Wij tonen op CryptoTips.eu alleen bekende bedrijven binnen de cryptocurrency wereld. Deze bedrijven verwerken dagelijks duizenden transacties en wordt door duizenden gebruikers gebruikt. Bekijk onze reviews van verschillende brokers en exchanges voor meer informatie en om te kijken welke bedrijven het beste bij jou past. Investeer nooit meer geld dan je kunt missen in cryptocurrency. Het blijft een risicovolle investering, waarbij de waarde kan stijgen of dalen.

Indien andere brokers of exchanges de munt ondersteunen zullen wij het overzicht bijwerken, zodat jij altijd een complete lijst met aanbieders hebt. Het voordeel van een broker is dat je gemakkelijk kunt betalen met hedendaagse betaalmethoden, het systeem erg gebruiksvriendelijk is en dat je Nederlandse ondersteuning krijgt. Het voordeel van een exchange is dat je in de meeste gevallen minder fee betaalt.

Mocht je er niet helemaal uit komen of als je nog vragen hebt, schroom dan niet om een reactie achter te laten. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Uiteraard is het ook mogelijk om via de mail contact met ons op te nemen.

Snelle navigatie:

Waar kan ik online Decred kopen?
Wat is Decred?
De geschiedenis van Decred
Het team
Het gebruik van Decred in de praktijk
Decred wallet

Wat is Decred?

Decred (DCR) LogoDecred houdt zich bezig met het mogelijk maken voor iedereen om te kunnen stemmen wat er gebeurt met de ontwikkeling van de munt. Veel van de ontwikkelaars hebben eerder gewerkt aan Bitcoin en zagen de consensus protocol als een probleem, omdat hierdoor vernieuwingen aan platform te langzaam gingen of niet doorgingen.

Het doel van Decred is om de beste versie van Bitcoin te zijn zonder alle problemen die er nu bij Bitcoin zijn ontstaan. Net als bij BTC zijn er maar 21 miljoen DCR beschikbaar en om een betere versie van Bitcoin te maken is er gekeken naar verschillende andere cryptocurrencies en de technologie erachter om te zien wat ze voor Decred kunnen gebruiken. Om ervoor te zorgen dat de harmonie in de community blijft en aanpassingen makkelijk door te kunnen laten voeren heeft DCR gekozen voor een hybride concensus protocol namelijk Proof of Work en Proof of Stake.

Dankzij Proof of Stake komt 10% van de transactiekosten in een grote pot die het mogelijk maakt om de beste ontwikkelaars werk te geven. Zo kunnen ontwikkelingen altijd door blijven gaan en zijn ze niet afhankelijk van het aantrekken van kapitaal in de vorm van leningen en crowdfunding. Ook zijn ze hierdoor niet afhankelijk van donaties zoals dat bij Bitcoin wel het geval is.

Of het Decred gaat lukken om het marktaandeel van Bitcoin over te nemen is nog de vraag. Maar als ze alle problemen kunnen oplossen die Bitcoin blijft houden, kan het zomaar waar worden.

De geschiedenis van Decred

Decred is opgericht in 2016 met als doel het marktaandeel van Bitcoin te veroveren. Ook wil Decred het balans houden tussen stem en bestuursrecht. Hierdoor heeft iedereen wat te vertellen over de ontwikkeling van Decred.

Het project is begonnen door een aantal voormalig Bitcoin ontwikkelaars die zich zorgen maakte over de problemen die er bij Bitcoin ontstonden. Helaas was het bij Bitcoin heel moeilijk om ontwikkelingen door te krijgen. Bitcoin neemt beslissingen op basis van 95% consencus. Dat betekent dat hoe meer mensen meewerken aan Bitcoin hoe moeilijker een beslissing genomen kan worden.

De ontwikkelaars van Decred vonden dat het belangrijk was om een middenweg te vinden waarbij op lange termijn de munt nog steeds decentraal blijft.

De ontwikkeling van Decred ging snel en soepel. In het eerste kwartaal van 2017 werd direct al een nieuwe technologie toegevoegd die Signature Algorithm heet. Deze toepassing helpt de schaalbaarheid te vergroten.

Vervolgens werden in het eerste kwartaal van 2018 meerdere technologieën toegevoegd zoals:

  • Lightning Network: versnellen en versoepelen transacties
  • Blockheader Commitments: een technologie om extra blokken toe te voegen aan de blockchain zodat het gebruik van online en lichte wallets veiliger wordt
  • Snorr Signature: nog een toepassing om de schaalbaarheid te vergroten
    Atomic Swaps: rechtstreeks cryptocurrencies verhandelen vanuit je eigen wallet geheel decentraal
  • Decentralized Autonomous Entities: maakt het mogelijk om DAE\’s te maken waarbij de gebruiker de volledige controle heeft over de fondsen. DAE\’s zijn vergelijkbaar met ICO\’s, maar DAE\’s zijn gebaseerd op smart contracts
  • Initial Private Release: voor 2018 staat de privacy van gebruikers op het programma. Er wordt hard gewerkt om het gebruik van Decred zo veilig en anoniem mogelijk te maken. Decred belooft een geheel nieuwe vorm van privacy die niet te vergelijken is met andere coins.

Het team

Het vaste team bestaat momenteel uit vijf mensen die samen aan het project werken. In tegenstelling tot Bitcoin krijgen de teamleden gewoon betaalt voor hun werkzaamheden. Naast het vaste team zijn er nog veel andere developers die aan Decred werken. Zo kwam ook de naam van oprichter van Monero voorbij. Hoe veel mensen er precies aan het project werken is niet bekend, wel gaat het project in sprongen vooruit.

Gebruik in de praktijk

Decred is vooral gemaakt als gedecentraliseerd betaalmiddel (net als Bitcoin). Zowel Bitcoin als Decred hebben een totaal van 21 miljoen tokens. Bij Bitcoin krijgen de miners alle rewards voor het minen van coins wat betekent dat de miners de totale controle hebben over de opbrengsten. Ook is de kans op een hardfork hierdoor groter, omdat er een grotere kans bestaat dat niet iedereen het met elkaar eens is.

Bij Decred wordt dat balans verbetert door een gedeelte van de transactie opbrengsten naar miners uit te keren een ander gedeelte naar stakeholders (beleggers). Door dit balans te creëren zijn het niet alleen de miners die het voor het zeggen hebben maar ook de beleggers. Hierdoor is dit project meer decentraal. Telkens als een nieuwe block wordt ontdekt door een miner wordt er door 5 stakeholders gestemd of de block wel gevalideerd kan worden. Als dit niet zo is wordt het block niet gemined en wordt er direct naar een nieuwe gezocht.

Wanneer de coin dan wel word gevalideerd gaat 30% van de transactieopbrengsten naar de stakeholders 60% van de opbrengst naar de miners en 10 % gaat naar het Decred Development Fund. Hiermee kunnen developers betaald worden om Decred te verbeteren. Hierdoor is Decred niet afhankelijk van donaties en of crowdfunding.

Er is zelfs een votingplatform op de website waar je als stakeholder of gebruiker van Decred kan stemmen of je een nieuwe idee van de developers een goed of slecht idee vind. Naast al deze mooie functies kun je ook nog eens gratis Decred verdienen door je Decred te bewaren. Dankzij Proof of Stake verdien je automatisch DCR-coins.

Decred Wallet

Als je Decred wil kopen kun je gemakkelijk via de Decred website een wallet client downloaden. Als je deze hebt gedownload kun je vervolgens via een exchange Bitcoin traden voor Decred. Daarna kun je de munt veilig bewaren in de wallet. Zolang je deze cryptovaluta in je wallet bewaard verdien je dus telkens meer DCR. Dit kun je zien als een soort van dividend zoals dat gaat bij aandelen. Het project is nog vrij nieuw maar maakt gigantische sprongen. Wil jij de groei niet missen? Dan is het wellicht een goed idee om DCR te kopen. Deze munt kan op meerdere manieren opgeslagen worden.

Hardware Wallet

Decred wordt nog niet ondersteund door Ledger. Ledger heeft wel bekend gemaakt dat deze munt in de toekomst ondersteund zal gaan worden. Het staat in ieder geval op de roadmap.

Dit is de veiligste methode om je cryptocurrencies op te slaan. De Nano Ledger S bestel je via de officiële website. Wij raden je aan om nooit via een reseller of via een marktplaats (Ebay, Marktplaats, Amazon etc.) je Ledger aan te schaffen.

Desktop wallet

Download Decrediton via decred.org/downloads/ voor:

  • Windows
  • Mac OS X
  • Linux
Online wallet

De munten kun opgeslagen worden bij Bitvavo of Bitcoin Meester.

Daarnaast kun je ook de officiele web wallet gebruiken: wallet.decred.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *