Skip to content

Ardor Kopen (ARDR) Waar kun je veilig Ardor kopen?

Ardor (ARDR) LogoWil jij Ardor kopen, maar weet je nog niet precies wat je koopt? Ardor is namelijk een heel uniek project waarbij je zelf je eigen producten en services kunt bouwen op een child chain van Ardor (welke de parent chain is) hierdoor kun je helemaal zelf je eigen product maken en toch profiteren van alle voordelen van het Ardor platform! Hebben wij hiermee jouw aandacht gewekt, lees dan dit artikel voordat je ARDR gaat kopen!

Waar kan ik online Ardor kopen?

Ardor is te koop bij een broker of bij internationale exchanges. Het voordeel van een broker is dat je Ardor met iDEAL kopen kan, daarnaast kun je uiteraard ook afrekenen met Bancontact en bankoverschrijving. Bekijk hieronder alle betrouwbare leveranciers.

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1,5+ miljoen klanten

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

Wereldwijd actief, zeer hoge liquiditeit
Web3, Earn, Copy Trading en meer

🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees met code.

Coinmerce Exchange

Marktleider in staking (40+ coins)
Backed by Binance

Ontvang tijdelijk €5 BTC en €5 ETH na KYC.

Als beginnende cryptocurrency handelaar is het kinderlijk eenvoudig om je coins bij een broker als Litebit te kopen. Zij ondersteunen betaalmethodes die iedereen kent, voor de meeste coins is geen extra wallet software vereist en er staat een support team voor je klaar. In ruil voor dit gemak betaal je een hogere prijs per coin, waardoor deze bedrijven inkomsten genereren. Als je niet veel technische kennis hebt of als je geen zin hebt veel onderzoek te doen dan raden wij een broker zoals Litebit aan. Als je van plan bent om meer coins te kopen en actief wilt gaan handelen raden wij je aan om je coins op een exchange, zoals Binance te kopen. Helaas heeft Binance op dit moment ARDR nog niet in het assortiment, maar deze kan in de toekomst natuurlijk toegevoegd worden. Voor meer informatie over bovenstaande bedrijven kun je onze reviews van verschillende brokers en exchanges lezen.

Mocht je er niet helemaal uit komen of als je nog vragen hebt, schroom je dan niet om een reactie achter te laten. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Uiteraard is het ook mogelijk om via de mail contact met ons op te nemen.

Snelle navigatie:

Waar kan ik online Ardor kopen?
Wat is Ardor?
Het Ardor netwerk
Het team
Samenwerkingen
Gebruik in de praktijk
Ardor wallet

Wat is Ardor?

Ardor (ARDR) LogoArdor is een blockchain service platform waarmee het mogelijk is om de technologie van NXT te kunnen gebruiken. Dit wordt gerealiseerd door gebruik te maken van een sidechain van Next en is mogelijk omdat Ardor afkomstig is van NXT. Zo was NXT de eerste Proof-of-Stake (PoS) blockchain protocol, terwijl veel andere cryptocurrencies allemaal gingen voor de Proof-of-Work (PoW) methode. Denk hierbij aan Bitcoin waarvoor veel energie verbruikt moet worden voor nieuwe coins en het versturen ervan. Veel mensen weten nog niet zoveel over Ardor, terwijl Ardor juist heel uniek is. Het is namelijk de eerste schaalbare blockchain als service platform voor bedrijven.

De missie van Ardor is om bedrijven die niet zelf een blockchain oplossing willen maken te helpen en introduceerde hiervoor het Blockchain-as-a-Service (BaaS) model. Om dit mogelijk te maken heeft Ardor een parent/child infrastructuur gemaakt, waarmee bedrijven zelf makkelijk producten en services kunnen bouwen. Ondanks dat deze producten gebouwd worden op een child chain, blijft het profiteren van alle voordelen die de parent chain (Ardor zelf) heeft.

Het voordeel van het gebruik maken van deze child chain is dat het heel energie efficiënt is. Ook al wordt er bij deze methode geen gebruik gemaakt van mining, toch kost het altijd wat energie en kun je dit (nog niet) helemaal voorkomen. ARDR wil er voor zorgen dat Blockchain bloat (het opslaan van alle data dat problemen vormt) verminderd. Hiervoor gebruikt Ardor als oplossing de child chains. Wat ook een groot pluspunt is, is dat Ardor geprogrammeerd is in Java, een programmeertaal die veel alledaagse programmeurs kennen. Dit maakt het gebruik nog makkelijker en de instap nog lager!

Het Team

Ardor en het NXT platform zijn ontworpen door Jelurida B.V. Een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwerpen van open source blockchain oplossingen. Het hoofdproduct dat ze ontworpen hebben is het NXT project en zijn ze nu bezig met het ontwerpen van het Ardor Blockchain platform. Ook verkoopt het bedrijf licenties voor private blockchains gebaseerd op de NXT en ARDR software.

Het team bestaat uit vier team deelnemers voor zover bekend op de website van Jelurida B.V.

  • Kristina Kalcheva – Mede-oprichter – Managing director / juridisch expert
  • Lior Yaffe – Mede-oprichter – Managing Director / Senior ontwikkelaar
  • Petko Petkov -Medeoprichter – Core ontwikkelaar
  • Tomislav Gountchev – Hoofd Software architect.

Het Ardor Team

Het team haalt nu vooral veel waardevolle informatie uit de community achter zowel Ardor en NXT om zo snel mogelijk de huidige producten te kunnen verbeteren. Ook zijn ze constant op zoek naar nieuwe mensen op de website van Jelurida. Zo wordt er actief gezocht naar Java engineers, Web/Mobile ontwikkelaars, ook zijn ze op zoek naar mensen voor de helpdesk. Als deze posities vervuld zijn zal het team al een stuk groter zijn.

Het netwerk

Ardor and NXT GroupOm de community beter van dienst te kunnen zijn, maken de platformen Ardor/NXT samen gebruik van de Ardor/NXT groep. Hierdoor is het veel makkelijker voor community deelnemers om bij te dragen aan de groei van de ARDR en Nxt platformen. Ook is het gemaakt om bedrijven een beter overzicht te geven van wat er gaande is bij deze twee platformen. De Ardor/NXT Group zorgt voornamelijk voor beter contact tussen het platform en de community. Het netwerk heeft het soort leden onderverdeeld in drie categorieën:

Premium Members

Alle Bedrijven die supporter zijn van de NXT foundation worden automatisch premier members van de Ardor Nxt group en bestaat nu uit:

Janus Project

Een platform om razendsnel web, enterprise en desktop multiagent-based applicaties te maken.

Sigwo technologies

Maker van een oplossing om de dataopslag-applicaties die je nu gebruikt te koppelen aan blockchain based applicaties. Zodat jij je data veilig en gedecentraliseerd kan opslaan.

Jelurida B.V.

Het brein achter het NEXT en Ardor platform.

Deze members kunnen gebruikmaken van alle functies en mogelijkheden van het NXT/Ardor platform.

Business members

Een membership programma welke bedrijven kunnen gebruiken als ze geïnteresseerd zijn in de blockchain technologie die gemaakt zijn Jelurida (NXT en Ardor). Hiermee hebben bedrijven die hier aan deelnemen Toegang tot bepaalde functies en tools die beide platformen bieden. Deze dienst is niet gratis en hiervoor betalen de bedrijven een jaarlijkse bijdrage.

General members

Alle andere members die zich aanmelden en willen profiteren van alle mogelijkheden die de platformen bieden. Ook hiervoor moet per jaar betaald worden en biedt dezelfde mogelijkheden als iemand met die lid is van het supporter + programma. Naast deze memberships wordt de rest van de informatie vooral gecommuniceerd via social media. Hierbij wordt altijd gepraat over of NXT of ARDR maar nooit als een geheel. Hiervoor is de Ardor NXT group opgericht.

Samenwerking

Als het gaat om samenwerkingen zijn het geen partners die rechtstreeks met Ardor samen werken. Maar meestal met het achterliggende bedrijf Jelurida. Zo worden bijvoorbeeld de Premium members ook als partner van Jelurida genoemd. Deze dragen namelijk bij aan het verbeteren van het project. Verder worden er samenwerkingen gesloten met bedrijven die vooral geïnteresseerd zijn in het gebruik van de platformen.

Gebruik in de praktijk

Voor bedrijven is het mogelijk een lidmaatschap af te sluiten om vervolgens een geheel eigen product op een child-chain te bouwen. Dit product maakt vervolgens gebruik van alle voordelen die het Ardor netwerk biedt. In het platform wordt gebruik gemaakt van de programmeertaal Java waardoor het voor de gemiddelde programmeur heel makkelijk is om applicaties op deze child chain te maken. Het systeem biedt bedrijven de volgende mogelijkheden:

  • Aliases – Het doen van transacties met makkelijke namen in plaats van lange cijfer en letterreeksen.
  • Data cloud – Een gedecentraliseerde data opslag cloud waardoor je altijd en overal je data kan opslaan en terughalen volledig gedecentraliseerd.
  • Account control – De mogelijkheid om toegang tot de data op verschillende niveaus toe te wijzen zonder tussenkomst van een derde persoon.
  • Geldsysteem – De mogelijkheid om een eigen tokens te maken die onderdeel worden van het product op de child-chain
  • Secure messaging – Veilig en prive tekst berichten sturen en ontvangen zonder een gecentraliseerd systeem.

Ardor wallets

Om ARDR te kopen heb je een Wallet nodig. Hierop kun jij je Ardor tokens opslaan. Momenteel is het alleen mogelijk om je Ardor tokens op te slaan in je NXT client. Je kunt je Ardor tokens naar je NXT wallet adres sturen, behalve het verder te bewaren op een exchange is het nu nog niet mogelijk om je ARDR tokens ergens anders op te slaan. Wel kun je ARDR kopen via een exchange en het hier op laten staan. Dit raden wij niet aan om te doen en het netjes op te slaan op het NXT platform.

Ardor Nxt Client

Hardware Wallet

Helaas wordt Ardor nog niet ondersteund door Ledger.

Dit is de veiligste methode om je cryptocurrencies op te slaan. De Nano Ledger S bestel je via de officiële website. Wij raden je aan om nooit via een reseller of via een marktplaats (Ebay, Marktplaats, Amazon etc.) je Ledger aan te schaffen.

Desktop wallet

Download de Nxt Client van de officiele pagina voor Windows, Linux, Mac en Android op nxtplatform.org/download/

Online wallet

Er is momenteel nog geen mogelijkheid om ARDR online op te slaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *