Ripple Kopen Waar kun je veilig Ripples (XRP) aanschaffen?

Ripple is een digitale valuta dat de afkorting XRP heeft en is een p2p-betalingsnetwerk. Deze coin wordt voornamelijk gebruikt in de financiële sector en het doel is om de gesloten financiële netwerken als het ware open te breken. Meer informatie over deze cryptocurrency vind je op deze pagina.

Waar kun je online Ripples kopen?

Momenteel zijn er niet veel Nederlandse brokers die Ripples hebben opgenomen in het assortiment, maar deze lijst zal naar verwachting snel uitgebreid worden gezien de populariteit.

Direct Ripples kopen met iDEAL en Bancontact:

Aanbieder Omschrijving
Bij Litebit Ripple met iDEAL of Bancontact kopen
Bezoek Litebit
Nederlandse broker uit Zoetermeer die vele verschillende coins levert uit eigen voorraad. Litebit maakt het makkelijk voor haar gebruikers om cryptocurrency aan te schaffen door een gebruiksvriendelijke platform en ondersteuning van hedendaagse betaalmethoden. Na aanschaf van Ripples is een speciale Ripple wallet noodzakelijk, zoals GateHub.
Handel CFD’s in Ripple (XRP) op de beurs
Bezoek Plus500
Bij Plus500 kun je handelen in Ripple (XRP) door deze coin te kopen als de waarde gaat stijgen en dit weer te verkopen als de waarde daalt. De koers van cryptocurrency is erg volatiel en dat maakt het handelen in XRP erg interessant. Plus500 biedt een CFD service. Je kapitaal loopt risico.

Indirect Ripples kopen (lagere fee):

  • Via iDEAL Bitcoins kopen bij Bitonic of BTC Direct en BTC omzetten naar Ripples. Dit is vaak de goedkoopste optie en scheelt je een hoop fee. Bekijk onze handleiding om Bitcoins om te zetten naar Ripples tegen een zeer lage fee.

Dat de Ripple door relatief weinig brokers wordt aangeboden is voor ons een raadsel. Deze coin heeft namelijk vrijwel altijd in de top vijf gestaan van grootste cryptocurrency als je alleen kijkt naar marktwaarde. Daarnaast heeft het streven van de gesloten bancaire wereld open te breken veel pluspunten. Wij verwachten dan ook dat grote Nederlandse leveranciers deze cryptocurrency snel in het assortiment zullen opnemen.

Snelle navigatie:

Wat is Ripple (XRP)?
Wat zijn de voordelen van Ripple?
Kun je Ripple minen?
Prijzen Ripple

Wat is Ripple (XRP)?

Als je bijvoorbeeld via Litebit Ripple aanschaft dan koop je de digitale valuta XRP, maar Ripple is ook de naam van het open betalingsnetwerk waarop deze coin kan worden overgedragen. Het bedrijf achter Ripple, OpenCoin, wilt graag de bancaire wereld openbreken en een einde maken aan de torenhoge fees die bedrijven rekenen. Als je kijkt naar een bedrijf als PayPal dan worden er niet alleen belachelijke fees gerekend, maar betaal je ook nog eens extra als je in een andere valuta wilt betalen. Het doel van Ripple is leuk en aardig, maar of de digitale valuta geaccepteerd zal worden door de bancaire wereld is slechts de vraag. Iets wat de financiële sector wel heel erg interessant vindt is het netwerk waar Ripple op draait. Het netwerk is namelijk extreem snel en zeer goedkoop om te implementeren. Er zijn vele verschillende internationale banken die al hun interesse in dit netwerk hebben uitgesproken of hiervan al gebruik maken.

Wat zijn de voordelen van Ripple?

Hedendaagse betaalsystemen zijn verouderd en er bestaan veel systemen die langs elkaar werken. Het Ripple netwerk is betrouwbaar, snel, goedkoop en erg makkelijk te implementeren. Ripple is ontworpen om diverse betaalsystemen te laten samenwerken door gebruik te maken van smart contracts. Transacties worden net als bij Bitcoin vastgelegd in een grootboek, dat de Ripple Consensus Ledger wordt genoemd.

Snelheid

De problematiek van Bitcoin is onder ander de transactie snelheid. Afhankelijk van de meegestuurde miners-fee is een transactie op het Bitcoin netwerk over het algemeen niet snel en wordt dit zeker niet direct ontvangen. Transacties op het Ripple netwerk zijn direct en worden direct gevalideerd en geaccepteerd. Ripple kan duizenden transacties per seconde verwerken, waardoor dit een uitstekend systeem is voor de financiële sector.

Goedkoop

Het implementeren van het Ripple netwerk is relatief goedkoop en erg gemakkelijk voor de bancaire wereld. Daarnaast is XRP op dit moment betaalbaar en zijn de transactiekosten extreem laag. Zeker als je dit vergelijkt met BTC.

Flexibiliteit

Het netwerk is ontwikkeld om zeer flexibel om te gaan met verschillende valuta’s, objecten en activa. Met Ripple kunnen verschillende activa beheert worden vanuit één omgeving, zoals dat ook mogelijk is bij bijvoorbeeld USD, goud en de euro. Daarnaast kan Ripple omgaan met vrijwel alle valuta’s dankzij de bridge currency. Iemand die Ripple gebruikt kan zeer snel en goedkoop een currency omzetten voor een transactie naar een andere valuta om bijvoorbeeld een aankoop te doen. Op dit moment zijn dit soort transacties gemoeid met torenhoge fees en is het relatief moeilijk om dit snel te doen. Het wordt dan mogelijk om voor een gebruiker een product te kopen uit Amerika en met euro’s te betalen. Het Ripple netwerk zet deze euro’s dan direct om in Amerikaanse dollars voor de verkopende partij.

Kun je Ripple minen?

Het netwerk en de coin XRP wereken niet op basis van Proof of Work en kunnen dan ook niet gemined worden. Ripple Labs controleert het aantal Ripples dat in omloop is en er kunnen maximaal 100 miljard Ripples op de markt beschikbaar worden gesteld. Als je wilt beschikken over Ripples dan zul je ze dus moeten kopen of moeten exchangen.

Prijzen Ripple

Het netwerk achter Ripple begint steeds populairder te worden in de bancaire wereld en het wordt steeds aantrekkelijker om hierin in te investeren. Iets wat je wel in je achterhoofd moet houden is dat het netwerk los staat van de coin XRP. De bancaire wereld is dus niet verplicht om de coin te gebruiken op het netwerk, maar kan net zo goed andere valuta’s gebruiken. Toen de coin voor het eerst op de markt kwam kostte 1 Ripple nog geen eens 1 cent. Inmiddels is de waarde van deze coin sterk gestegen. Bekijk deze pagina voor de actuele Ripple koers of bekijk hier meer informatie over de Ripple koers.