Vitalik Buterin over Ether, sparen en ‘V God’

Last Updated on 5 november 2023 by CryptoTips.eu

De nu 29-jarige Vitalik Buterin is, mede door de anonimiteit van Satoshi Nakamoto, zowat de meest legendarische persoon in de wereld van crypto. De man ontwikkelde Ether in zijn tienerjaren en wordt ondertussen aanzien als een legende voor al wie met crypto omgaat. Hij is de jongste miljardair in de cryptowereld, wordt aanzien als een genie door investeerders en heeft de bijnaam ‘V God’ gekregen in China, waar vele jongeren vaak illegaal hun spaarcenten in Bitcoin en Ethereum omzetten.

De Amerikaanse zender CNBC ontmoette hem deze week in Praag en stelde enkele pertinente vragen over waar crypto heen moet in 2024.

Advertentie.

Argentinië

Volgens Vitalik is crypto op dit ogenblik het meest bruikbaar in opkomende economieën zoals Argentinië, El Salvador en Nigeria, en vindt het eerder tegenstand in landen met een reeds erg ontwikkelde economie, zoals Nederland en de Verenigde Staten.

Vooral landen met volatiele nationale munten zijn erg toegankelijk voor Bitcoin en Ether.

“De dingen die wij vaak een beetje banaal en saai vinden, zijn precies de dingen die op dit moment veel waarde voor hen opleveren, zoals internationale betalingen en sparen”, zei Buterin, verwijzend naar de lagere inkomenslanden.

“Alleen al het kunnen aansluiten op de internationale marketen, dit zijn dingen die ze niet hebben, en dit zijn dingen die enorme waarde bieden voor de mensen daar. Het is moeilijk om zelfs maar geïnteresseerd te zijn in echt abstracte zaken als gedecentraliseerde sociale media, als je dat soort basisbeginselen niet echt onder de knie hebt.”

Argentinië, waar Bitcoin ondertussen aan een recordkoers noteert, is een goed voorbeeld hiervan.

“Toen ik eind 2021 Argentinië bezocht, gebruikten veel mensen crypto, veel mensen houden van crypto”, zei hij. “Ik werd letterlijk vaker herkend in de straten van Buenos Aires dan in San Francisco.”

Ook dienen betalingen in Bitcoin en Ether in de toekomst veel makkelijker te worden voor iedereen volgens hem.

“We hebben het nodig dat het daadwerkelijk mogelijk is om betalingen in Ether te doen op een manier waarbij de transactiekosten minder dan vijf cent per transactie bedragen; op een manier waarbij de ervaring niet slecht is en in 2,3% van de gevallen willekeurig mislukt; op zo’n manier dat je een doctoraat in de ‘etherische’ wetenschappen nodig hebt om er daadwerkelijk achter te komen wat er aan de hand is”, zei hij.

Gevraagd naar zijn eigen rol in de cryptowereld, zijn bijnaam van ‘V God’ in China en naar wie er achter het pseudonym Satoshi Nakamoto, de oprichter van Bitcoin, schuilgaat, bleef Vitalik het antwoord echter schuldig. Grappig vindt hij het blijkbaar allemaal wel.

stevanovicigor / Depositphotos.com


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]