Gemini stopt in Nederland en biedt Bitvavo als alternatief

Last Updated on 5 november 2023 by CryptoTips.eu

Op 17 november 2023 komt er een einde aan de dienstverlening van de bekende crypto exchange Gemini in Nederland. Deze beslissing is genomen naar aanleiding van de eisen van De Nederlandsche Bank (DNB).

Voor vele Nederlandse crypto-enthousiastelingen komt dit als een verrassing, maar er is goed nieuws: Bitvavo staat klaar als het beste alternatief voor Gemini.

Advertentie.

Gemini vertrekt uit Nederland

Gemini heeft zijn Nederlandse klanten geïnformeerd over het aanstaande vertrek uit de Nederlandse markt en volgt Binance. De reden achter deze beslissing ligt in de strikte regelgeving en eisen opgelegd door de DNB. Hoewel Gemini zich altijd heeft ingezet om te voldoen aan wereldwijde regelgeving, heeft het bedrijf besloten dat het onder de huidige omstandigheden niet langer haalbaar is om in Nederland actief te blijven.

Voor de huidige gebruikers van Gemini betekent dit dat zij voor de genoemde datum al hun assets moeten opnemen of kunnen overzetten naar Bitvavo. Na deze datum zullen Nederlandse gebruikersaccounts worden gesloten en zal toegang tot de Gemini exchange niet langer mogelijk zijn.

Bitvavo het Nederlandse alternatief

In het licht van Gemini’s vertrek, komt Bitvavo naar voren als het meest prominente en betrouwbare alternatief voor Nederlandse crypto gebruikers. Bitvavo staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke platform, concurrerende handelskosten en een breed scala aan beschikbare digitale valuta (inmiddels meer dan 200).

Met meer dan 1,2 miljoen tevreden gebruikers heeft Bitvavo zich gevestigd als marktleider in Nederland. Bovendien is het platform geregistreerd bij de DNB, wat extra zekerheid en vertrouwen biedt aan zijn gebruikers.

Eerder dit jaar heeft Bitvavo al laten zien dat het in staat is om snel te schakelen en nieuwe gebruikers te verwelkomen. Toen Binance aankondigde de Nederlandse markt te verlaten, stond Bitvavo klaar om tienduizenden klanten te verwelkomen en een soepele overgang te bieden. Met het vertrek van Gemini wordt verwacht dat Bitvavo opnieuw een toestroom van nieuwe gebruikers zal zien.

Overstappen naar Bitvavo

Voor huidige Gemini-gebruikers die op zoek zijn naar een nieuw platform, maakt Bitvavo de overstap eenvoudig. Het platform biedt uitgebreide ondersteuning en handleidingen om gebruikers te helpen bij het overzetten van hun digitale valuta.

Daarnaast biedt Bitvavo een breed scala aan diensten, van eenvoudige aankoop- en verkooptransacties tot geavanceerde handelsmogelijkheden. Met lage handelskosten en een gebruiksvriendelijke interface is het een ideaal platform voor zowel beginners als ervaren handelaren.

In deze tijden van verandering in de crypto-wereld is het geruststellend om te weten dat er betrouwbare alternatieven zijn zoals Bitvavo. Terwijl sommige platforms ervoor kiezen om de Nederlandse markt te verlaten, blijft Bitvavo zich inzetten voor de Nederlandse crypto-gemeenschap en biedt het een stabiel en betrouwbaar platform voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van digitale valuta.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]