Monero mining winstgevend in 2017?

Last Updated on 3 februari 2020 by CryptoTips.eu

Het minen van cryptocurrency wordt steeds rendabeler, doordat de crypto’s stijgen in waarde en hardware steeds goedkoper wordt. Daarentegen wordt het steeds ingewikkelder om blocks te vinden op de blockchain, waardoor er meer rekenkracht nodig is. Daarnaast is het bij de meeste cryptocurrencies zo dat je steeds meer rekenkracht aan het netwerk moet leveren om nog een percentage van de beloning (block) te krijgen. Bij Bitcoin is het over tientallen jaren niet meer mogelijk om met een Antminer het netwerk te onderhouden en daar nog veel geld mee te verdienen. De markt zal gedomineerd worden door bedrijven met supercomputers en speciale hardware. Dit zal bij Monero nooit gebeuren! Monero maakt namelijk gebruik van een algoritme, waardoor je iedere computer dat geschikt is voor mining kan laten deelnemen aan het netwerk. Een computer met een x86 processor kan al deelnemer aan het netwerk, waardoor vrijwel iedere computereigenaar een miner kan zijn. Daarnaast heeft Monero een ingebouwde permanent block reward, waardoor het niet mogelijk is om minder dan 0.3 XMR te verdienen per block. Er zijn twee manieren om Monero te minen.

Monero minen door middel van cloudmining

 

Genesis Mining Actiecode - 3% KORTING

Gebruik code: 6LRqcU

Het is mogelijk om Monero te minen in de cloud door Cryptonight rekenkracht in te kopen bij Genesis Mining. Genesis Mining is een bedrijf dat rekenkracht beschikbaar stelt voor particulieren, zodat iedereen kan participeren in de mining wereld. Lees meer over Genesis Mining in onze Genesis Mining review. Een Cryptonight Monero mining contract is 2 jaar geldig en start direct wanneer je deze aanschaft. Laat je niet afschrikken door het woord contract, je betaalt eenmalig en je contract blijft twee jaar geldig. Je betaalt pas extra als je je rekenkracht wilt upgraden met meer kracht. Met onze speciale Genesis Mining actiecode: 6LRqcU krijg je 3% korting op alle contracten. Bewaar deze code goed, want je kunt de code meerdere keren en onbeperkt gebruiken.

Het voordeel van cloudmining is dat je na aanschaf van een tweejarig Monero contract direct participeert in het mining proces. Je hoeft dus geen dure videokaarten, speciale mining rigs of andere speciale hardware aan te schaffen. Daarnaast zitten alle kosten voor onderhoud, stroom en risico ingecalculeerd in de contractprijs. Hier betaal je dus ook geen extra vergoedingen voor. Als je eenmaal rekenkracht hebt aangeschaft dan krijg je dit uitbetaald wanneer de betalingsdrempel van 0.4 XMR bereikt is.

Over de winstgevendheid van Monero cloudmining hebben wij een speciale video ingericht, waarin wij voor drie verschillende contracten de terugverdientijd berekenen. Zie de video hieronder.

YouTube video

Genesis Mining Actiecode - 3% KORTING

Gebruik code: 6LRqcU

Monero minen door aanschaf van een mining rig (hardware)

Een andere veelgebruikte methode om Monero te minen is door het aanschaffen van een speciale mining computer. Zo’n computer wordt ook wel een mining rig of een GPU miner genoemd. Deze computer bestaat uit vele videokaarten die tegelijkertijd deelnemen aan het netwerk en blocks proberen te vinden. Als je een mining rig aanschaft en graag Monero wilt gaan minen dan is het wijs om deel te nemen aan een Monero mining pool. Hier bundelen veel mensen hun rekenkracht samen en gaan samen opzoek naar nieuwe blocks. Als er een block gevonden wordt dan krijgt iedereen een percentage van de beloning (afhankelijk van hoeveel rekenkracht je geleverd hebt). Een mining rig draait vaak 24/7 en kost een hoop stroom. Deze stroomkosten moeten dus van je omzet afgetrokken worden om je totale winst te berekenen. Het voordeel van een mining rig is dat je alles zelf in de hand hebt, en veel mensen vinden het een leuk project om te doen. Nadeel, buiten de hoge aanschafwaarde en hoge stroomkosten, is dat het ook onderhoud vergt. Alles moet ingesteld worden, het moet in goede banen geleid worden en er kunnen onderdelen kapot gaan. Een videokaart is niet gemaakt om 24/7 te draaien op volle vermogen, dus deze gaan sneller stuk dan normaal.

Er zijn verschillende aanbieders op het web van mining rigs, één daarvan is Arctic Secrets. Bij dit bedrijf kun je mining rigs en farms kopen die minen met verschillende videokaarten. Momenteel bestaat het assortiment uit NVIDIA Modded 1060 GPU miners, NVIDIA 1070 GPU miners en AMD RC 470 GPU miners.