Skip to content

Reddcoin kopen (RDD) Waar kun je veilig Reddcoin kopen?

ReddCoin (RDD) LogoReddcoin heeft in het jaar 2017 een ongelooflijk grote stijging doorgemaakt, waardoor het een zeer bekende munt is geworden. De stijging in het jaar 2017 was meer dan 100 000%, waardoor deze coin in de top 3 grootste stijgers van het jaar 2017 behoort. Is het slechts de prijs van RDD wat deze coin zo aantrekkelijk maakt of zit er meer achter? Op deze pagina kom je alles te weten over het bedrijf, het team en praktijkvoorbeelden. Wil je Reddcoin kopen dan moet je eerst natuurlijk goed onderzoek doen.

Waar kan ik online Reddcoin kopen?

RDD is verkrijgbaar via verschillende leveranciers op het internet. Bij Nederlandse brokers kun je Reddcoin met iDEAL kopen, maar overige klanten is het ook mogelijk om met Bancontact of bankoverschrijving te betalen. Voor ervaren investeerders kun je RDD op internationale exchanges verhandelen. Bekijk hieronder alle betrouwbare leveranciers.

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1,5+ miljoen klanten

1. Bitvavo

Bitvavo reviews trustpilot

Max. 0.25% taker fee / 0.15% maker fee
200+ crypto's met iDEAL, Bancontact en PayPal
DNB Registratie

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

2. Bybit

Bybit Twitter followers

Maximaal 0.10% spot trading fees
800+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
Fondsen beheer via SATOS met DNB registratie

🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees.

Coinmerce Exchange

3. Coinmerce

Coinmerce reviews trustpilot

0.50% via app / max. 0.20% via exchange
350+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
DNB registratie

🎁 Tijdelijk €5 BTC en €5 ETH gratis na KYC.

Wij tonen op onze website alleen betrouwbare cryptocurrency leveranciers. Alle brokers en exchanges die getoond worden op deze pagina beschikken over de juiste papieren en houden rekening met de wet- en regelgevingen van het land waarin zij gevestigd zijn. Bekijk onze reviews van verschillende brokers en exchanges voor meer informatie over de bovenstaande bedrijven. Het is altijd goed om eerst zelf onderzoek te doen naar een bedrijf, voordat je geld gaat investeren in een bepaalde currency.

Mocht je er niet helemaal uit komen of als je nog vragen hebt, schroom je dan niet om een reactie achter te laten. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Uiteraard is het ook mogelijk om via de mail contact met ons op te nemen.

Snelle navigatie:

Waar kan ik online Reddcoin kopen?
Wat is Reddcoin precies?
Het Reddcoin netwerk
Het RDD team
De geschiedenis van Reddcoin
Gebruik in de praktijk
Reddcoin wallet

Wat is Reddcoin precies?

ReddCoin (RDD) LogoReddcoin’s uitgangspunt is het verbeteren van het sociale leven van mensen. Zij noemen zichzelf dan ook een ‘social currency’. Wat hoog in het vaandel staat bij Reddcoin is het zorgen dat deze digitale valuta makkelijk te gebruiken is voor het gewone publiek. Reddcoin (RDD) doet dit door het Reddcoin-platform naadloos aan te sluiten op alle bekende sociale netwerken waardoor het verzenden en ontvangen van geld makkelijk en leuk is voor iedereen!

Het Reddcoin netwerk

Het RDD-netwerk is gebaseerd op Litecoin en is dus een peer-to-peer open source cryptocurrency. Het grote idee achter Reddcoin is om het te integreren met de bekende sociale media platformen. Een transactie wordt dan dus geïnitieerd via een social media platform, welke vervolgens verwerkt wordt op de blockchain. Echter wil Reddcoin ervoor zorgen dat dit gemakkelijker gaat dan de gebruikelijke crypto’s. Zo wordt het mogelijk om bijvoorbeeld fooien te geven voor een foto die meer waard is dan dat duimpje omhoog. Hoe dit er verder precies in de praktijk uitziet zal later in dit artikel nader worden toegelicht.

Het RDD team

Het team van Reddcoin (RDD) is zeer divers. Ten eerste vanwege het feit dat de developers uit maar liefst 6 verschillende tijdzones komen. Maar wat voor ons belangrijk is, is uit welke industrie de developers vandaan komen. De developers van RDD komen allemaal uit de cryptocurrency-industrie. Zij hebben dus allemaal de juiste achtergrond om ervoor te kunnen zorgen dat Reddcoin een succesvolle cryptocurrency wordt en blijft. Ook is Reddcoin erg actief op social media, wat ook te verwachten was natuurlijk. Maar dit zorgt ervoor dat ze bijvoorbeeld op Reddit veel feedback ontvangen van niet alleen de gewone mens, maar ook andere developers en meer marketing georiënteerde mensen uit het bedrijfsleven. Zo kunnen de developers, samen met andere Reddit-gebruikers, Reddcoin perfect maken. RDD bekijkt hun eigen currency namelijk niet slechts vanuit het perspectief van hun eigen team, maar ook vanuit alle denkbare perspectieven die je maar kunt vinden op het internet.

Het feit dat RDD zeer actief is op social media betekent ook dat zij snel kunnen inspelen op de wensen van de community. Je ziet in de praktijk ook dat het team dit actief doet en dat er echt geluisterd wordt naar verzoeken, kritiek en tips van de community. Een team dat communicatie hoog in het vaandel heeft, heeft altijd een streepje voor. In de cryptocurrency wereld wilt men altijd weten waar het team mee bezig is en dat wordt goed gecommuniceerd. Leuk feitje, er zitten twee Nederlanders in het team!

Het Reddcoin development team

De geschiedenis van Reddcoin

Reddcoin dook voor het eerst op in 2014. Toen al was hun doel om deze cryptocurrency volledig te integreren met social media. Nadat RDD $100.000 had opgehaald op Bitcointalk (bekend cryptocurrency forum), werd Reddcoin publiekelijk toegankelijk gemaakt op 2 februari 2014. Meer dan 5 miljard RDD’s werden in de eerste 90 dagen verdeeld onder de investeerders die Reddcoin hielpen met hun investeringen. Hierna kondigde Reddcoin aan dat zij een API uit gingen brengen, zodat programmeurs makkelijker en sneller konden werken met de codes die gebruik maken van de Reddcoin-blockchain. In april 2014 stapte Reddcoin over op een nieuw algoritme, dat de veiligheid van de coin verbeterde. Sindsdien werken de developers van Reddcoin elke dag hard om de munt, en de wallet mooier, beter en veiliger te maken.

In 2017 heeft deze coin één van de grootste stijgingen van het jaar doorgemaakt. Op 1 januari 2017 kostte 1 RDD slechts $ 0,000017 en het jaar 2017 werd afgesloten met een prijs van $ 0,011 per RDD. Mensen die dus vroeg geïnvesteerd hadden in Reddcoin hebben een geweldige winst gemaakt met deze coin.

Reddcoin koersverloop gehele jaar 2017

Gebruik in de praktijk

Het doel van Reddcoin is om cryptocurrency te gebruiken op social media. Een simpel voorbeeld: je houdt ontzettend van fotograferen, maar je uploadt jouw foto’s alleen maar op Instagram omdat dat het makkelijkst is. Reddcoin maakt het mogelijk dat je fooien kunt ontvangen van mensen die jouw foto’s veel meer waard vinden dan een like. Iets wat al langer gebruikelijk is bij online streamers. Zij streamen wat ze maar willen. En wanneer een streamer populair is, dan ontvangt hij of zij ook nog eens fooien. Naast deze mogelijkheid zorgt Reddcoin er ook voor dat het makkelijker wordt om bijvoorbeeld geld in te zamelen voor goede doelen of wanneer je financiële problemen hebt. En natuurlijk is het perfect voor wanneer je uiteten bent geweest met een groep, en jij hebt betaald, je de groep via social media kan benaderen om het geld terug te krijgen. Het hele idee is dus het voldoen van een transactie via social media. Reddcoin legt het zelf uit als een soort puntensysteem, waar je punten kunt verdienen en geven. Maar de punten hebben dan dus een echte waarde!

Reddcoin wallet

Reddcoin heeft zijn eigen wallet, Reddcoin Core. Deze wallet is verkrijgbaar voor alle grote besturingssystemen en is daarnaast ook open source te verkrijgen. Kenmerkend van de wallet is het feit dat je verschillende sociale media aan de wallet kunt verbinden. Dus wanneer je de wallet opent, kan je naast je balans ook je Twitter-updates volgen! In de wallet is ook het fooiensysteem geïntegreerd.

Hardware Wallet

Helaas wordt Reddcoin nog niet ondersteund door Ledger SAS. 

Dit is de veiligste methode om je cryptocurrencies op te slaan. De Nano Ledger S bestel je via de officiële website. Wij raden je aan om nooit via een reseller of via een marktplaats (Ebay, Marktplaats, Amazon etc.) je Ledger aan te schaffen.

Desktop wallet

Download de officiële Reddcoin Core wallet voor Windows, Mac en Linux op reddcoin.com/#Wallets.

Door gebruik te maken van de Proof of Stake mogelijkheid in de Core Wallet ontvang je periodiek extra RDD als beloning dat je het netwerk versterkt. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat de wallet 24/7 openstaat en verbonden is met het internet.

Online wallet

Bij Litebit.eu kun je online je Reddcoin opslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *