Skip to content

Ethereum Classic kopen (ETC) Waar kun je veilig Ethereum Classic kopen?

Ethereum Classic (ETC) LogoEthereum Classic (ETC) is verder ontwikkeld door een aantal leden die het niet eens waren met het updaten van de (nu zo populaire) Ethereum (ETH) code. In 2016 besloot een gedeelte van het team verder te gaan met de oude Ethereum broncode, waardoor de munt Ethereum Classic ontstond. Tot op de dag van vandaag is de waardering van de vernieuwde Ethereum stukken hoger dan van de klassieke versie. In dit artikel lees je meer over het Ethereum Classic project en kun je zelf bepalen of Ethereum Classic kopen verstandig is. Zo lees je waarom het team uit elkaar is gegaan en andere interessante informatie.

Waar kan ik online Ethereum Classic kopen?

Hoewel de munt minder waar is dan zijn grote broer wordt deze wel door veel verschillende brokers en exchanges aangeboden. Ethereum Classic met iDEAL kopen is via verschillende wegen mogelijk en daarnaast is het ook mogelijk om met Bancontact, creditcard of bankoverschrijving af te rekenen. Daarnaast kun je deze cryptovaluta ook traden op internationale exchanges. Bekijk hieronder alle betrouwbare leveranciers.

Bitvavo Exchange

🏆 Marktleider Nederland
1,5+ miljoen klanten

1. Bitvavo

Bitvavo reviews trustpilot

Max. 0.25% taker fee / 0.15% maker fee
200+ crypto's met iDEAL, Bancontact en PayPal
DNB Registratie

🎁 Tijdelijk 20 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.

Bybit exchange

🔥 Zeer lage trading kosten.
15+ miljoen klanten.

2. Bybit

Bybit Twitter followers

Maximaal 0.10% spot trading fees
800+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
Fondsen beheer via SATOS met DNB registratie

🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees.

Coinmerce Exchange

3. Coinmerce

Coinmerce reviews trustpilot

0.50% via app / max. 0.20% via exchange
350+ crypto's met iDEAL, Bancontact en creditcard
DNB registratie

🎁 Tijdelijk €5 BTC en €5 ETH gratis na KYC.

Wij tonen op CryptoTips.eu alleen bekende bedrijven binnen de cryptocurrency wereld. Deze bedrijven verwerken dagelijks duizenden transacties en wordt door duizenden gebruikers gebruikt. Bekijk onze reviews van verschillende brokers en exchanges voor meer informatie en om te kijken welke bedrijven het beste bij jou past. Investeer nooit meer geld dan je kunt missen in cryptocurrency. Het blijft een risicovolle investering, waarbij de waarde kan stijgen of dalen.

Indien andere brokers of exchanges de ETC coin ondersteunen zullen wij het overzicht bijwerken, zodat jij altijd een complete lijst met aanbieders hebt. Het voordeel van een broker is dat je gemakkelijk kunt betalen met hedendaagse betaalmethoden, het systeem erg gebruiksvriendelijk is en dat je Nederlandse ondersteuning krijgt. Het voordeel van een exchange is dat je in de meeste gevallen minder fee betaalt.

Mocht je er niet helemaal uit komen of als je nog vragen hebt, schroom dan niet om een reactie achter te laten. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Uiteraard is het ook mogelijk om via de mail contact met ons op te nemen.

Snelle navigatie:

Waar kan ik online Ethereum Classic kopen?
Wat is Ethereum Classic?
Het Ethereum Classic netwerk
Het team
De geschiedenis van Ethereum Classic
Gebruik in de praktijk
Ethereum Classic wallet

Wat is Ethereum Classic?

Ethereum Classic (ETC) LogoEthereum Classic is een open source, openbaar, en op blockchain-gebaseerd distributed computing-platform met smart contracts (scripting) functionaliteit. Het biedt een gedecentraliseerde Turing-complete virtuele machine, de Ethereum Virtual Machine (EVM), die scripts kan uitvoeren met behulp van een internationaal netwerk van openbare nodes. Ethereum Classic biedt ook een coin genaamd Classic Ether, dat kan worden verstuurd naar andere ETC gebruikers. Het kan worden opgeslagen in een wallet en wordt gebruikt om deelnemers aan het computernetwerk te compenseren voor uitgevoerde berekeningen. Het Classic Ether-token wordt verhandeld op cryptocurrency-markten onder het symbool ETC. In dit artikel zal je lezen over hoe het netwerk in elkaar zit, het team achter deze munt en hoe ETC in de praktijk gebruikt wordt.

Het Ethereum Classic netwerk

Het Ethereum Classic netwerk bestaat uit miljoenen computers. Deze computers voeren allemaal berekeningen uit voor het uiteindelijk doel van het netwerk, een blockchain technologie bieden. Elke computer heeft wel een bepaalde hoeveelheid aan rekenkracht. Zelfs jouw oude laptop zou kunnen helpen met dit proces. Het enige probleem is, is dat het netwerk zo groot is geworden, en het aantal transacties zo enorm is, dat oudere computers vaak niet de rekenkracht hebben om al deze transacties te verwerken. Om waar voor je geld te krijgen moet je eerder klaar zijn met de berekeningen dan een ander, en dat gaat dus niet lukken met je oude laptop. Tegenwoordig zijn er zelfs speciale computersystemen die speciaal ontwikkeld zijn voor het doen van berekeningen voor zulke blockchain technologieën. Al deze computers samen zorgen voor een enorme database die erg veilig is. De database kan uiteindelijk gebruikt worden voor allerlei applicaties.

Het team

Het team achter Ethereum Classic is het ETCDEV-team. Alle leden zijn hoogopgeleide ontwikkelaars, adviseurs of managers. Zij zijn niet alleen bezig met het ontwikkelen van Ethereum Classic, zij werken ook aan andere projecten die met behulp van het Ethereum Classic netwerk kunnen werken. Alle leden van het team zijn te bereiken via verschillende social media. Tegenwoordig is dat niets bijzonders meer, aangezien veel nieuwe ideeën vanuit de community komen. Het team probeert daarom veel te communiceren met de buitenwereld! Een voorbeeld van een project waar het team nog meer aan werkt is Emerald SDK. Dit is een toolkit die het ontwikkelen van applicaties voor het ETC netwerk vergemakkelijken. Zo kan je makkelijker applicaties maken voor onder andere desktop, mobiel en websites.Het Ethereum Classic team

Geschiendenis van Ethereum Classic

In mei 2016 heeft een kapitaalfonds genaamd The DAO, gebouwd op Ethereum, ongeveer $ 168 miljoen opgehaald, met de bedoeling om te investeren in projecten met behulp van smart contracts. In dezelfde maand verscheen er een artikel met zwakke plekken in de beveiliging van The DAO waardoor Ether makkelijk gestolen konden worden. In juni werd 3,6 miljoen Ether (ongeveer $ 50 miljoen USD) van accounts in The DAO gehaald en verplaatst naar een ander account zonder toestemming van de eigenaren, waarbij één van de kwetsbaarheden werd benut die in mei waren opgeworpen. Leden van The DAO en de Ethereum community discussieerden over eventuele acties die moesten worden ondernomen om de situatie op te lossen. Er vond een stemming plaats en in juli 2016 werd besloten om de Ethereum-code te verbeteren en om de gestolen Ethereum coins terug te geven aan de oorspronkelijke eigenaars, middels smart contracts. Ethereum Classic ontstond echter nadat een paar leden het niet eens waren met de verandering in de code. Zij gingen daarom op eigen houtje verder met de oude code. Zo is Ethereum Classic (ETC) ontstaan.

Gebruik in de praktijk

Omdat Ethereum Classic eigenlijk een enorme database is, zijn er duizenden mogelijkheden. Het grote verschil met een normale database is echter dat het onmogelijk te kraken is. Hierdoor wordt het mogelijk om bijvoorbeeld een wereldwijd netwerk voor de gezondheidszorg te ontwikkelen. Het is ook een erg goed middel tegen hackers, aangezien het onmogelijk is om de informatie te achterhalen. Zo zijn er tig meer mogelijkheden, naast het doen van betalingen uiteraard.

Ethereum Classic Wallet

Op de website zal je heel veel wallets vinden. Deze zijn officieel ondersteund en dus veilig. Ethereum Classic, ook wel ETC, wordt op veel plekken verhandelt en er zijn dus ook veel niet-officiële wallets. Let goed op welke wallet je gaat gebruiken. Het beste is altijd nog om de officiële wallets te gebruiken, welke beschikbaar zijn voor vrijwel alle platformen (iOS, Android, Windows, Mac).

Hardware Wallet

ETC wordt ondersteund door Ledger.

Dit is de veiligste methode om je cryptocurrencies op te slaan. De Nano Ledger S bestel je via de officiële website. Wij raden je aan om nooit via een reseller of via een marktplaats (Ebay, Marktplaats, Amazon etc.) je Ledger aan te schaffen.

Desktop wallet

Download de officiële en niet-officiële Ethereum Classic wallet via ethereumclassic.github.io. De wallets zijn beschikbaar voor:

  • Windows
  • Mac OS X
  • Linux
  • Android
  • iOS
Online wallet

Je kunt ETC eenvoudig opslaan in je Bitcoin Meester wallet, maar ook bijvoorbeeld via: ethereumproject.github.io/etherwallet/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *