Woensdag legt inflatiedata een bom onder Bitcoin

Last Updated on 5 november 2023 by CryptoTips.eu

Bitcoin zit al een paar maanden in een ‘boring’ tradingband tussen $25,000 en $30,000, maar woensdag kan er heel wat verandering in komen. De inflatiedata uit de Verenigde Staten zal met een vergrootglas worden bekeken door zowel crypto- als beurshandelaren aangezien de Federal Reserve op basis van die gegevens zal beslissen of de ondertussen torenhoge Amerikaanse rente verder stijgt, hetzelfde blijft, of eindelijk begint te dalen.

In geval van het laatste mag je rekenen op een serieuze boost voor al wat als risicovolle investeringen wordt beschouwd, met andere woorden technologieaandelen en crypto. Spannend dus.

Advertentie.

Boring

Toen Blackrock in Juni aankondigde dat het een Bitcoin ETF wilde aanbieden en hiervoor een aanvraag had ingediend, steeg Bitcoin prompt tot $30,000. Twee maand later ging het opnieuw richting $25,000 nadat de SEC weigerde om toen al te beslissen over een aanvraag.

Een week geleden won Grayscale een rechtszaak tegen de SEC en steeg de prijs van Bitcoin naar \$28,000. Ondertussen zijn we weer bij de $25,000 aanbeland.

Boring Bitcoin dus nu reeds enkele maanden. Maar gelukkig kan daar vanaf woensdag verandering in komen, want dan komt die o zo belangrijke inflatiedata.

Halving

Volgend jaar kijken we uit naar de Bitcoin halving en in de herfst krijgen we mogelijk een Amerikaanse spot bitcoin-ETF. Binnen een maand begint het proces tegen FTX topman Sam Bankman-Fried.

Maar eerst kunnen we dus nog een belangrijke inflatieboost krijgen. In elk geval is alles op dit ogenblik beter dan deze ‘boring’ Bitcoin.

Stijgen of dalen, weten we nog niet, maar doe iets.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]