Wanneer zullen FTX advocaten Solana laten crashen?

Last Updated on 5 december 2023 by CryptoTips.eu

John Ray III werd door de rechter in New York aangeduid om het faillissement van FTX te onderzoeken en lijkt sindsdien een goede 7 miljard aan activa bijeen gesprokkeld te hebben. Dat is waarschijnlijk niet genoeg om alle schuldenaars terug te betalen of om alle voormalige FTX klanten hun tegoeden terug te geven, maar het is natuurlijk wel een serieus pak geld.

Probleem is echter dat de helft van dat geld uit cryptomunten bestaat, en dat dit dus wel eens allemaal opeens verkocht zou moeten worden, afhankelijk van hoe de rechtszaak tegen Sam Bankman-Fried uitdraait.

In dat geval crasht Solana waarschijnlijk enkele tientallen procenten, aangezien John Ray en zijn team op dit ogenblik liefst 1.2 miljard dollar aan Solana munten in hun bezit hebben.

Advertentie.

Activa

Enkele weken voor het langverwachte proces eindelijk begint maakten John Ray III en zijn team bekend wat ze hadden gevonden. Ten eerste was er zo’n 3,4 miljard dollar aan crypto, op FTX.com-, FTX.US en ook Alameda-accounts.

Dat bestaat uit 560 miljoen dollar aan Bitcoin, 137 miljoen dollar aan Ethereum en 120 miljoen USDT. Maar wat beleggers doet panikeren is 1,2 miljard dollar aan Solana. De verkoop van die munt zou de Solana prijs kunnen doen kelderen, en zal daarom waarschijnlijk verspreid plaats moeten vinden. Echter, doordat je nu al weet dat een echte Whale vanaf Oktober elke week honderden miljoenen Solana verkoopt zal dit voor heel wat neerwaartse druk op de prijs zorgen.

Sam Bankman-Fried en zijn team hadden ook een indrukwekkende vastgoedportefeuille bijeen verzameld. 38 luxe eigendommen verspreid over de Bahama’s voor het mooie bedrag van 199 miljoen dollar.

Ten laatste zijn er ook 2,6 miljard dollar in contant geld en investeringen in verschillende vormen, investeringen in andere cryptobedrijven en andere activa.

De richting van de cryptobeurzen in de komende maanden hangt dus ook af van de uitspraak in het FTX proces, ook al dachten we daar vanaf te zijn.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]