FTX co-CEO pleit schuldig, Texas roept de hulp in van Riot Blockchain voor zijn energienoden en Coinbase hoopt Binance te vervangen in Europa

Last Updated on 29 november 2023 by CryptoTips.eu

De klok tikt en de ratten verlaten het zinkende schip lijkt het wel. In New York pleitte deze week Ryan Salame, de voormalige co-CEO van de FTX afdeling in de Bahama’s (waar Sam Bankman-Fried gearresteerd werd), schuldig. Hij wordt zo al de vierde persoon uit de raad van bestuur van FTX die schuld bekent. Het net rondom Sam Bankman-Fried, wiens proces op 3 Oktober begint, lijkt zich zo verder te sluiten.

In Texas ondertussen hebben de autoriteiten een goede 31 miljoen dollar betaald aan Riot Blockchain om even te stoppen met Bitcoin mining om het elektriciteitsnet niet verder te belasten tijdens een recente hittegolf.

Coinbase, het grootste Amerikaanse cryptoplatform, ziet de aftocht van Binance uit de meeste Europese landen als een opportuniteit en probeert zichzelf sterker te vestigen in de EU.

Advertentie.

Tik tok

De klok tikt verder terwijl het proces tegen FTX dichterbij komt. Vele van de voormalige bestuurders van FTX lijken niet bereid te zijn het proces af te wachten en sluiten deals met de autoriteiten. Ryan Salame, de voormalige co-CEO van de FTX afdeling in de Bahama’s, is ondertussen al de vierde luitenant van Sam Bankman-Fried die verklaarde bereid te zijn mee te werken aan het onderzoek in ruil voor strafvermindering.

Voormalig Alameda CEO Caroline Ellison, voormalig FTX- hoofd van technologie Gary Wang en voormalig FTX hoofd van engineering Nishad Singh hadden eerder al schuldig gepleit en zullen gaan getuigen tegen Sam.

Texas

Riot blockchain heeft een heel goed jaar op de beurs. Dit komt niet enkel doordat Bitcoin een stijging in zijn prijs ziet tegenover het begin van het jaar, maar ook omdat het erg goed met zijn extra energie kan omspringen.

De autoriteiten in Texas gaven deze week toe dat ze Riot 31 miljoen dollar betaalden om tijdens een hittegolf effe te stoppen met Bitcoin mining. Riot heeft zo een nieuwe stroom aan inkomsten te pakken. Als aandeelhouder kan je alleen maar blij zijn natuurlijk.

Uitbreiding

Nu de G20 klaar is om te beginnen, liet Coinbase in een blogpost weten dat het een spijtige zaak is dat de Verenigde Staten nog steeds geen wettelijke basis voor de handel in crypto klaar hebben, terwijl 83% van de andere G20 leden dat wel al deden.

Coinbase liet verder ook nog weten dat het mikt op uitbreiding in Europa vanaf de herfst. De terugtrekking van Binance uit verschillende Europese landen zal er waarschijnlijk wel iets mee te maken hebben. De één zijn dood is de ander zijn brood natuurlijk.

orion_production / Depositphotos.com

 


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]