Duitsland rolt rode loper uit voor crypto industrie

Last Updated on 5 november 2023 by CryptoTips.eu

Alhoewel we eerder dit jaar dachten dat het Frankrijk (en diens President Macron) was die erop uit waren om de crypto industrie die dient te ontsnappen uit China en de Verenigde Staten te verwelkomen in hun land, blijkt dit volgens de laatste gegevens eerder Duitsland te zijn.

Eerder deze week was er al het nieuws dat Deutsche Bank klaar was om Bitcoins te bewaren voor zijn institutionele klanten, en als we kijken naar het Blockchain rapport voor dit jaar van de Duitsers, wordt duidelijk dat Berlijn klaar is om crypto met open armen te ontvangen.

Ook de populariteit van Annalena Baerbock, de Duitse minister van buitenlandse zaken en leidster van de Groenen, is daar niet vreemd aan.

Advertentie.

Millenials and Gen-Z

Zoals overal in de wereld zijn het in Duitsland vooral de Millenials en Gen-Z die klaar zijn om in crypto te investeren. 28% van Gen-Z gebruikt crypto reeds voor investeringen of online betalingen zo blijkt.

49% van de Duitse crypto-hodlers ziet het dan weer al seen investering op lange termijn. Zij zijn ervan overtuigd dat crypto zal blijven bestaan, ook al heeft het dan in 2022 een downturn gekend.

Deutsche bank weet maar al te goed dat deze generaties de toekomstige leiders van het land zullen zijn en is daarom klaar om de shift naar digitale munten te maken. Ook al wordt er vanuit de internationale bankenwereld nog steeds argwanend gekeken naar crypto, toch verklaarden zij dat ze crypto en traditionele bankzaken gescheiden zullen houden.

Ons productontwerp en de aard van de crypto diensten voor klanten zullen ervoor zorgen dat er geen risico bestaat dat de andere activiteiten van de bank worden gemixt.

Zegt Paul Maley, Global Head of Securities Services van Deutsche Bank

Baerbock

Ten laatste is er de populariteit van Annalena Baerbock, de groene minister van buitenlandse zaken in het kabinet van kanselier Olaf Scholz. In 2021 wonnen de Groenen hun grootste politieke overwinning ooit en sindsdien werden ze de tweede grootste partij in de Duitse regering.

Baerbock is het symbool bij uitstek voor Gen Z en Millenial meisjes en vrouwen in Duitsland. Haar populariteit overstijgt makkelijk die van Scholz zelf.

Grappig genoeg werd de grootste donatie voor de Groene verkiezingsoverwinning gedoneerd door een man (Moris Schmidtz) die rijk was geworden dankzij Bitcoin, een feit dat Baerbock sindsdien blijft achtervolgen. De Groene partij in Duitsland word daardoor als erg crypto-vriendelijk aanzien.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]