Bitcoin CIA theorie haalt mainstream media

Last Updated on 7 oktober 2023 by CryptoTips.eu

De theorie die stelt dat Bitcoin niet een uitvinding van de anonieme coder Satoshi Nakamoto is, maar wel een uitvinding van de Amerikaanse geheime diensten, zoals de CIA en de NSA, klinkt steeds luider. Deze week haalde ze voor de eerste keer de mainstream media. Het gerenommeerde ‘The Economist’ pakte uit met het verhaal, maar plaatste er meteen een kanttekening bij.

Advertentie.

Lab leak

De meeste wetenschappers zijn nog steeds overtuigde dat het Covid-19 virus verspreid werd doordat het werd doorgegeven van een dier aan een mens. Maar het is best mogelijk, denken sommigen, dat het kwam uit een laboratorium in Wuhan, aangezien die stad een virologisch onderzoekscentrum heeft.

Eenzelfde theorie doet al jaren de ronde over Bitcoin. Toen in April van dit jaar de ‘Bitcoin Whitepaper’ werd gevonden in Apple software dachten sommigen dat voormalig Apple CEO Steve Jobs eigenlijk Satoshi Nakamoto was, terwijl anderen het opnieuw hadden over de, ondertussen beroemde, Bitcoin ‘lab leak’ theorie.

Die stelt dat de geheime diensten in de Verenigde Staten, de CIA en de NSA, bang zijn dat de federale regering op een bepaald ogenblik zal beslissen om hen op te doeken, en dus dienden ze steeds een grote geldmachine achter de hand te houden.

Daarom ontwikkelden ze dus Bitcoin en hielden ze de eerste 1.1 miljoen Bitcoins voor zichzelf. Als het klopt wordt de CIA of de NSA dus direct in de top 20 van rijkste personen ter wereld gekatapulteerd.

De theorie rijpt al jaren online op plaatsen als Reddit en 4Chan, maar dit is de eerste keer dat ze de mainstream media haalt.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]