Sam Bankman-Fried wil juryleden vragen of ze ooit geld verloren door crypto

Last Updated on 29 november 2023 by CryptoTips.eu

Ook al was de langverwachte inflatiedata van de Verenigde Staten dan een non-event voor Bitcoin, dat wil niet zeggen dat er geen interessant cryptonieuws is. Zo ontsloeg Binance in de Verenigde Staten onlangs een derde van zijn personeel en bevestigde Vitalik Buterin dat zijn sociale media hack wel degelijk via een zogenaamde sim-swap gebeurde. Maar de kleurrijkste verhalen van allemaal kwamen nog maar eens vanuit de FTX rechtszaak voorbereiding.

Advertentie.

Runaway Jury

Sam Bankman-Fried heeft niet veel vrienden meer over. Vier van zijn voormalige ‘vrienden’ hebben ondertussen verklaard dat ze tegen hem zullen getuigen in het lang verwachte FTX proces dat op 3 Oktober begint. Teneinde toch nog wat sympathie van de jury op te wekken heeft zijn verdediging daarom de strategie opgevat om enkel goedgezinde juryleden te kiezen.

U heeft het waarschijnlijk al gezien in Hollywoodfilms als ‘The Devil’s Advocate’ en ‘Runaway Jury’.

YouTube video

In De Verenigde Staten mogen de verdediging- en de aanklager-teams een keuze maken uit de verschillende beschikbare juryleden die dan allemaal samen 12 personen moeten vormen die even sympathiek of vijandig tegenover de beklaagde staan. Echter, omdat honderdduizenden Amerikanen geld verloren door het bankroet van FTX vorig jaar wil Sam’s team vragen of zij ook één van die mensen zijn.

Ouders

Verder vraagt Bloomberg zich af of de ouders van Sam, die beiden professoren aan de prestigieuze Stanford Universiteit in Californië zijn, er voor gezorgd hebben dat er makkelijker deuren werden geopend voor FTX.

Ook waren zij verantwoordelijk voor de keuze van Larry David als celebrity in de grootste reclame die FTX deed in 2022, namelijk die tijdens de Superbowl. Larry David heeft sindsdien verklaard spijt te hebben van die job.

YouTube video

Ten laatste heeft een rechter beslist dat de 3 miljard aan crypto activa die het team van John Ray III, de man die het bankroet van FTX behartigde, wel degelijk verkocht mogen worden.

Zoals reeds gemeld is dat erg slecht nieuws voor Solana. Let dus op voor de volatiliteit van die crypto.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]