Crypto CEO nam teveel cocaïne en nodigde 19-jarige stagiaire uit voor Bitcoin Miami Conference

Last Updated on 22 september 2023 by CryptoTips.eu

Engelsen slepen hun werknemers al wel eens voor de rechter, dus het mag niet verbazen dat een crypto CEO aangeklaagd werd voor ‘ontoelaatbaar gedrag’ tijdens de jaarlijkse Bitcoin conferentie in Miami, maar wat er in deze aanklacht staat tart echt wel de verbeelding.

Crypto-bedrijf B2C2 kondigde in November van  vorig jaar aan dat CEO Philip Gillespie zou worden vervangen door Nicola White. Volgens het bericht, dat niet echt opviel, zou Gillespie terugkeren naar een investeringsbedrijf genaamd AWR Capital. Maar, toen een voormalig medewerker van B2C2 eerder deze maand een klacht indiende tegen het bedrijf en diens CEO, werd duidelijk waarom Gillespie voor deze overgang ‘koos’.

Advertentie.

Thailand

Brad Nagela, voormalig managing director, zei dat hij werd ontslagen door B2C2 nadat hij het management had verteld over de ‘prestaties’ van CEO Philip Gillespie tijdens de Miami Bitcoin conferentie van vorig jaar.

De Miami Conference is de jaarlijkse bijeenkomst van crypto-influencers en bedrijven in Florida, die wordt gedomineerd door toespraken en erg positieve voorspellingen over de Bitcoin prijs. Er wordt ook flink gefeest.

Volgens de rechtszaak beschuldigt Brad zijn voormalige baas van overmatig drankgebruik, het gebruik van cocaïne en hallucinogenen, en het geven van drugs aan andere personeelsleden.

Ten slotte nodigde Gillespie blijkbaar een 19-jarige stagiaire uit om zich bij hem in Miami te voegen en haar ook van cocaïne en hallucinogenen te voorzien.

Brad vertelde het bestuur van B2C2 dat het gedrag van hun CEO “potentieel zou kunnen worden gezien als mensenhandel.”

Bovendien had de vader van de stagiair geklaagd dat zijn 19-jarige dochter was uitgenodigd in Miami. Hij was bezorgd dat zijn dochter ‘te jong’ was en onthulde dat ze in Thailand woonde.

De vader was ‘bang’ dat de uitnodiging aan zijn dochter nep was, en niet echt namens het bedrijf, maar eerder ‘gerelateerd was aan prostitutie’.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]