ChatGPT denkt dat de Bitcoin koers kan verdubbelen tegen 1 januari 2024 (en weet wie de Nederlandse verkiezingen wint)

Last Updated on 11 november 2023 by CryptoTips.eu

We hebben dit jaar al een paar keer ons oor te luisteren gelegd bij ChatGPT, de Artificiële Intelligentie spraakrobot van het bedrijf OpenAI, om te vragen naar de prijs van Bitcoin. ChatGPT wist wel wat Bitcoin was tijdens de lancering van de spraakrobot dit jaar, maar een koers voorspellen, daar riskeerde de technologie zich niet aan.

Nu is dat wel even anders.

Ook vroegen we de bot wie de Nederlandse verkiezingen zal winnen. Daar was het antwoord veel duidelijker

Advertentie.

Verdubbeling

Toen we vroegen wat de prijs van Bitcoin zou zijn op 1 januari, wist ChatGPT ons te melden dat de grootste digitale munt in waarde verdubbeld is sinds het begin van het jaar, en dat een jaareinde meestal erg bullish is voor Bitcoin, dus volgens de AI was het mogelijk dat Bitcoin nogmaals in waarde zou verdubbelen tegen dan.

Bij het behandelen van positieve argumenten noemde het bekendste product van OpenAI specifiek het huidige bullish marktsentiment voor de gehele cryptowereld, het feit dat we ons in een opwaartse trend bevinden en de aanstaande halving van Bitcoin, voorzien voor april 2024.

Natuurlijk diende ChatGPT een bescherming in te bouwen, en verklaarde ie dat een ingreep van de Amerikaanse beurswaakhond, of één of andere geopolitieke gebeurtenis (met andere woorden een uitbreiding van de oorlog tussen Hamas en Israël) wel roet in het eten zou kunnen gooien.

Verkiezingen

We voelden ons heel goed door dit positieve antwoord en riskeerden het om ook effe te vragen wie de Nederlandse verkiezingen wint. Daar lijkt de AI er dezelfde opinie op na te houden als de internationale pers, die gewoon de opiniepolls volgt.

Pieter Omtzigt heeft volgens ChatGPT de beste kaarten in handen op dit ogenblik om als nieuwe eerste minister uit de bus te komen.

Eens kijken of de AI bot gelijk krijgt.


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]