Bekende Amerikanen proberen FTX proces te ontlopen, Instagram model ‘Bitmama’ gearresteerd en Bitcoin’s beste maand komt eraan

Last Updated on 29 november 2023 by CryptoTips.eu

Er viel weer heel wat cryptonieuws te rapen. We hebben de belangrijkste en leukste verhalen hieronder effe gebundeld. Acteur Larry David, sportlegende Tom Brady en supermodel Gisele Bündchen staan blijkbaar niet echt te wachten op het FTX proces en proberen een rechtszaak te ontlopen.

In Moskou werd een bekend Instagram model gekend als ‘Bitmama’ gearresteerd voor een fraudezaak van $150 miljoen en Bitcoin telt af tot Oktober, traditioneel de beste maand voor de grootste cryptomunt.

Advertentie.

Tom Brady

Een Britse investeerder genaamd Sunil Kavuri is wereldwijd het grootste individuele slachtoffer van de val van FTX, het crypto bedrijf van Sam Bankman-Fried dat vorig jaar failliet ging. Sunvil verloor $2.1 miljoen van zijn eigen geld. Hij legde alles gisterenavond uit op de BBC in een uur lange special over FTX.

Binnen een goede week start de rechtszaak tegen FTX en Sam Bankman-Fried. Ook aangeklaagd zijn de vele Amerikaanse beroemdheden zoals acteur Larry David, sportlegende Tom Brady en supermodel Gisele Bündchen. Volgens Sunil hebben die beroemdheden echter meermaals geprobeerd hun naam uit de aanklacht te krijgen. Wordt vast en zeker interessant volgende week.

Bitmama

Een Russische blogger en instagram model gekend als ‘Bitmama’ is gearresteerd in Moskou dit weekend in een fraudezaak van maar liefst 150 miljoen dollar.

Valeria “Bitmama” Fedyakina word beschuldigd van het opzetten van een piramidespel waarbij ze het geld van nieuwe investeerders gebruikte om oude investeerders uit te betalen. De laatste investeerder gaf haar blijkbaar 70 miljoen dollar maar zag zijn geld nooit terug. Alles samen wordt ze aangeklaagd voor een verlies van 150 miljoen dollar. Valeria noemde zichzelf de nieuwe ‘cryptoqueen’, maar de originele cryptoqueen ging er met andere bedragen vandoor natuurlijk.

Uptober

Op dit ogenblik is de prijs van Bitcoin vrijwel onveranderd voor de maand September, die normaal gezien erg negatief is voor de grootste digitale munt.

Goed om te weten dat we maand bijna voorbij is want oktober is traditioneel gezien zo’n goede maand voor Bitcoin dat het een eigen bijnaam heeft, namelijk Uptober.

Winst voor Bitcoin in de vorige jaren tijdens Uptober: 61% in 2013, 34% in 2015, 48% in 2017, 28% in 2020 en 40% in 2021. Je weet dus wat je mag verwachten (als de historie zich herhaalt).

mmaxer / Depositphotos.com


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / [email protected]