Ethereum Kopen

Ethereum Kopen Veilig online Ethers (ETH) kopen

Deze coin wordt vaak geassocieerd met Bitcoin, terwijl Ethereum een veel breder inzet gebied en veel meer doelen heeft. Ethereum (ETH) komt de laatste tijd veel in het nieuws, omdat deze coin als een raket in waarde stijgt en met duizenden procenten in waarde is gestegen. Op deze pagina lees je veel meer of de Ether en hoe je eraan kunt komen.

Waar kan ik Ethereum online kopen?

Ethereum is verkrijgbaar bij een aantal grote Nederlandse brokers die Ethers in grote hoeveelheden opkopen en deze doorverkopen via hun website. Deze brokers zijn als het ware tussenpersonen tussen exchanges en de koper. Onderstaande bedrijven zijn betrouwbaar om Ethereum te kopen en ondersteunen iDEAL en Bancontact als betaalmethode.

Nederlandse verkooppunten:

Aanbieder Omschrijving
TIP: Registreer je alvast bij alle aanbieders, zodat je bij een ledenstop niet zonder account zit!
Koop bij Bitvavo Ethereum
Bezoek Bitvavo
Via ons tijdelijk € 1000 GRATIS handelen
Direct Ethereum kopen bij de goedkoopste exchange van NL
Slechts 0.25% handelskosten per transactie
58+ cryptovaluta, inclusief ingebouwde wallets
Geschikt voor beginnende en ervaren handelaren
100% Nederlandse organisatie, bekijk onze Bitvavo review
Met iDEAL Ethereum (ETH) kopen bij Bitcoin Meester
Bezoek
Bitcoin Meester

Spaar voor 1,75% korting
Direct Ethereum kopen
Handelskosten: ~2.00%
Groot assortiment, keuze uit 200+ cryptomunten
Ingebouwde ETH wallet, geen externe software noodzakelijk
Zeer eenvoudig voor beginnende handelaren
100% Nederlandse organisatie, bekijk onze Bitcoin Meester review
Bij Coinmerce.io Ethereum kopen en verkopen
Bezoek Coinmerce
Coinmerce.io Ethereum (ETH) app verkrijgbaar voor iOS en Android
Direct Ethereum kopen via de mobiele app met o.a. iDEAL
Handelskosten: ~1.60%
iOS (Apple), Android en Web App
Groot assortiment, keuze uit 140+ cryptomunten
Alles in één app met ETH wallet
100% Nederlandse organisatie, 24/7 support, bekijk onze Coinmerce review
Bij Litebit Ethereum kopen
Bezoek Litebit
Ethereum via iDEAL aanschaffen
Handelskosten: ~2.00%
Keuze uit 50+ cryptomunten
Geschikt voor beginners en ingebouwde wallet
100% Nederlandse organisatie, bekijk onze Litebit review
Bij Anycoin Direct Ethereum kopen
Bezoek Anycoin Direct
Ethereum kopen bij een Nederlandse organisatie
Handelskosten: ~2.00%
Aanbod van 20 verschillende coins
Gemakkelijk betalen met o.a. iDEAL en Bancontact
Voldoende support en tutorials, bekijk onze Anycoin Direct review
Eigen Ethereum wallet noodzakelijk
Bij BTC Direct Ethereum kopen
Bezoek BTC Direct
Ethereum kopen via iDEAL
Handelskosten: 3.00%
Keuze uit 5 cryptomunten
Eigen Ethereum wallet noodzakelijk
100% Nederlandse organisatie, bekijk onze BTC Direct review
Bij SATOS Ethereum kopen
Bezoek SATOS
Direct Ethereum kopen met o.a. iDEAL
Handelskosten: ~1.50%
Keuze uit 5 cryptovaluta
Eigen wallet is noodzakelijk
100% Nederlandse organisatie, bekijk onze SATOS review
Bij Bitrush Ethereum kopen
Bezoek Bitrush
Bitrush 1% Coupon
Bedrijf uit Amsterdam dat al sinds 2014 actief is op de cryptocurrency markt. Je kunt hier de top vijf populairste coins aanschaffen tegen een schappelijke prijs. Ethereum is één van deze vijf coins en kunnen direct gekocht worden via de gebruiksvriendelijke website. Met de Bitrush Coupon profiteer je nog eens van 1% extra korting bovenop je aankoop. Je moet wel een wallet hebben om Ethereum in op te slaan. Wij raden Exodus aan.

Overige verkooppunten:

  1. Coinbase: Organisatie gevestigd in Amerika en richt zich momenteel op de drie populairste coins, waaronder Ethereum. Betaling geschied via bankoverschrijving of kan direct via Credit Card. Voordeel van Coinbase is dat je bij aankoop van 100 dollar aan coins, gratis 10 dollar aan Bitcoin ontvangt. Van deze promotie kun je alleen gebruik maken als je je aanmeldt via CryptoTips. Daarnaast is het ook mogelijk om coins te kopen én deze hier op te slaan.

Het zal je niet ongaan zijn, maar Ethereum stijgt de laatste maanden zeer sterk. Deze munt was begin 2017 nog geen 30 euro waard en is in het midden van het jaar gestegen naar het tienvoudige hiervan. Verwacht wordt dat deze digitale valuta (let op: Ethereum is niet alleen een cryptomunt!) de Bitcoin qua waarde zal overstijgen. Waarom dit precies verwacht wordt lees je op deze pagina.

Snelle navigatie:

Wat is Ethereum?
Waar kan ik Ethereum kopen?
Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van het Ethereum-netwerk?

Wat is Ethereum?

Ethereum, vaak ook Ether genoemd, is niet alleen een digitale valuta of een cryptocurrency die wij kennen. Het is veel meer dan dat en heeft vele verschillende toepassingen. Je kunt namelijk ook applicaties implementeren binnen Ethereum en deze schrijven met een programmeertaal genaamd: Solidity. Met deze taal kun je programma’s schrijven binnen de blockchain die we kennen van bijvoorbeeld de Bitcoin. De taal Solidity is relatief gemakkelijk te leren en is gebaseerd op een contract-oriented turing programmeertaal. Dit houdt in dat je op basis van smart contracts (slimme contracten) werkt binnen de taal. Deze contracten leggen bijvoorbeeld transacties vast binnen de blockchain of kunnen voorgeprogrammeerde transacties uitvoeren. De blockchain wordt dus niet alleen gebruikt voor het vastleggen van geldtransacties, maar kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld het versturen van berichten of het opslaan van documenten. Binnen het Ethereum netwerk kun je een volledig gedecentraliseerd systeem opzetten dat nieuwe deuren opent in de cryptocurrency wereld. Het is namelijk zo dat voor het afsluiten van een transactie alleen de blockchain de controle uitvoert. Er is dus geen tussenpersoon nodig, zoals bijvoorbeeld de banken, om deze transacties te controleren. Denk aan de mogelijkheden als wij de bankwezen vervangen voor technologie. Het zal niet alleen de transacties sneller maken, maar ook een stuk goedkoper.

Toepassingen van het Ethereum netwerk

Ethereum heeft vele toepassingsmogelijkheden en dat hebben grote bedrijven zoals Samsung en Microsoft inmiddels ingezien. Zij zijn met tientallen andere bedrijven een samenwerking gestart om te experimenteren met dit netwerk. Als we bijvoorbeeld kijken naar het versturen van berichten via het netwerk zien we vele voordelen dan hoe het tegenwoordig gaat. Als je nu bijvoorbeeld een e-mailbericht met je Hotmail-account verstuurd dan maak je gebruik van de servers van Hotmail (Microsoft). Deze servers worden door Microsoft beheert en worden dus centraal bestuurd. Het versturen van het e-mailbericht staat in dit geval gelijk aan een transactie. Als je een bericht verstuurd via het Ethereum-netwerk dan wordt dit gedaan via de computers die aangesloten zitten aan het netwerk. Elke computer helpt mee met het verzenden en levert een stukje rekenkracht. Zo stuurt niemand de servers aan, maar wordt het volledig door de blockchaintechnologie afgehandeld.

Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van smart contracts, waarvan de toepassingen oneindig zijn. Zo kun je vele transacties volledig automatiseren en controleren met de blockchain. De contracten treden in werking als er aan een bepaalde voorwaarde wordt voldaan. Zo kun je bijvoorbeeld ieder jaar op dezelfde datum een bedrag over laten maken naar een goed doel. Zo is de bepaalde datum in dit geval de voorwaarde en het gevolg hiervan is dat er een bedrag wordt overgemaakt. Dit is een zeer versimpelde versie van automatisering van financiële transacties. In de praktijk zijn deze een stuk ingewikkelder en hierbij kan het Ethereum-netwerk een oplossing bieden.

Hier vind je een uitgebreide kostenvergelijking tussen de verschillende exchanges: Hoe Ether kopen?